2024. május 3. - Tímea, Irma

Tubes: ki emelt akadályt?

A Civilek a Mecsekért Mozgalom (CMM) a leghatározottabban visszautasítja azokat az állításokat, amelyek arra utalnak, hogy aktivistái emeltek volna akadályt murvából a Tubesre vezető úton kedden - mondta a szervezet szóvivője az MTI-nek szerdán.
2008. február 27. szerda 09:37 - Hírextra
"Aki leborította a murvát az útra, leginkább az felel érte" - tette hozzá Vicze Csilla, majd az út bevezető szakaszán parkolt autókkal kapcsolatban megjegyezte: a járművek a négy méter széles erdei utat szabadon hagyva parkoltak, ezért álláspontjuk szerint szabálysértés sem történt.

Az MTI tudósítója kedd reggel a helyszínen azt tapasztalta, hogy radarellenes ismeretlenek autókkal leszűkítették a Tubesre vezető út bejáratát, és az út borítására korábban odaszállított murvából gátat készítettek, akadályozva a lokátor esetleges építésének munkálatait.

A lokátort ellenzők elmondták: az akció oka, hogy észlelték, a honvédelmi tárca megkezdte a tervezett radar helyén álló adótorony híradástechnikai eszközeinek leszerelését. Ezzel pedig a NATO lokátor építése tulajdonképpen megkezdődött, annak ellenére, hogy a Fővárosi Ítélőtábla még nem döntött az építési engedély végrehajthatóságának felfüggesztéséről.

Az úttorlaszok hírére rendőrök érkeztek a helyszínre, akik megbírságolták a szabálytalanul parkoló autósokat. Egyben a közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt nyomozást indítottak annak kiderítésére, ki, vagy kik emeltek akadályt a Tubesre vezető, gépjármű forgalom számára nyitott erdei úton. Az elkövetők akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.

A pécsi vagyonkezelő cég szakemberei időközben - még kedden - megszüntették az akadályt az úton.

A Honvédelmi Minisztérium keddi közleménye szerint a Magyar Honvédség éves karbantartási tervének megfelelően a Tubes-tetőre telepített híradástechnikai eszközök karbantartási, felújítási, javítási munkálatait végzik.

A szaktárca hangsúlyozta: a most folyó munkálatoknak nincs semmilyen köze a tervezett radarberuházáshoz, ez a szokásos, korábban is elvégzett éves karbantartás része.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását