2024. május 9. - Gergely

A polgármester, aki Rambo-nak képzeli magát

Egyre durvul a fóti botrány: a polgármester az épület áramellátását is kikapcsolta, hogy ne tudjanak ellene szavazni, később pedig az egész épületet lelakatolta. Meddig mehet el egy választott városvezető?
2009. július 27. hétfő 18:09 - Pásztor Balázs
Üdv itthon!

Elképesztő, hogy milyen embereket képes felvonultatni a magyar belpolitika: van nekünk egy mindenhez értő, de mégis mindent elrontó szuperhősünk (Draskovics Tibor), van egy meztelenkedő, rendőrverő, vállalhatatlan kaméleonunk (Lengyel Zoltán), és újabban itt van nekünk a nyakig sáros, önjelölt Rambo-nk is - Mádly Zsolt, Fót fideszes polgármestere személyében. A fizikai eszközöktől sem visszariadó akcióhősről akkor írtunk először, amikor önkezűleg tépkedte ki a képviselő-testület tagjainak mikrofonjait - amivel az egyiket úgy orron suhintotta, hogy az rögtön vérezni is kezdett.

Ám ne higgyük, hogy a polgármester bárminemű bocsánatot is kért a szocialista illetőtőtől: egy frászt. Hisz a mi kis Rambo-nkat annyira beszippantotta Hollywood ál-világa, hogy teljességgel elfeledkezett a realitásról. Ugyanis szerinte azt nem ő okozta, szándékosan tervelték ki ellene, és csak úgy vágták össze a felvételeket, mintha ő lett volna az - még egy DNS vizsgálatot is hajandó lenne elvégeztetni a mikrofonkábelen, hogy kiderüljön az ártatlansága. Azonban az orrba vágottat feljelenti azért, mert szerinte ő úgy akarta megakadályozni a mikrofon kitépését, hogy ráütött az ujjára (ami kb. nyolc percen belül gyógyuló sebesülést okozott neki).

Elődtől tanulva


Egy Fóton kívüli Rambo-zás
Mádly Zsolt TV2-nek adott interjú után beül a kocsijába, beletolat a mögötte lévő taxiba (újrafényezés), majd el akar hajtani. A taxis mond neki egy mondatot, amit biztosan nem mondott, mert taxis ilyet nem mond, ha éppen beletolatott egy tulok: "Uram, ne menjen el, belement a kocsimba!" (Ennek képzeljük el a gettóváltozatát, az a hihető.)
Uram le se köpi, el akar menni. A taxis elé áll a kocsinak, Mádly - itt hozzá kell tenni, hogy állítólag - nekihajt. Erre az év legszürreálisabb képét lövi a Blikk fotósa: egy taxis pattan egy polgármester autójának a motorháztetőjére, így akadályozva meg, hogy elszökjön. Ez a Balkán, nem a Loki stadionja. A monster ráadásul annyira szétpörgette az agyát, hogy elkezdte lekomcsizni a tagot. Mádly persze mindent tagad, és amikor megnézte a taxit ért kárt, állítólag ennyit mondott: "csak polírozni kell".(holdrabló)
Az egész hajcihő azért robbant ki vagy negyed évvel ezelőtt, mert Mádly elődjéhez hasonlóan, feltehetőleg annyira korrupt és jogsértő, hogy már a lépései nyomán is kátrány szivárog fel a földből. A szocialista képviselő-testület ezért több hónapja igyekszik összeülni, hogy végre megszavazzák a leváltását, és büntetőeljárást kezdeményezzenek ellene, de a polgármester nem hajlandó összehívni a testületet. Így hát összeültek párszor ők maguk, amitől Mádlynak elgurult a gyógyszere és átment Rambo-ba. Először a tépkedés és az orros volt, majd egy diszkrét mocskos kommunistázás után hagyták el a szocialisták az üléstermet.

Ám múlt szerdán ez se segített: így Mádly lopott egy-két trükköt MacGuyvertől, és egy evőeszközzel felfeszítette a polgármesteri-hivatal kapcsolótábláját, majd lekapcsolta az áramot - miközben két diszkrét, 140 kilós kopasz alak vigyázott arra, hogy senki ne tudjon a közelébe jönni. A képviselők viszont dolgoztak tovább sötétben is. Azonban e hét péntekre is összehívtak egy rendkívüli ülést, amit először levélben tiltott meg - ez már jegyző szerint sem volt szabályos - majd fogta magát, és lelakatolta az épület ajtaját (korábban ismeretlenek tömték be a kulcslyukakat ragasztóval).

A helyi képviselők (pontosabban azok többsége, ugyanis a fideszes képviselők semmit nem tesznek a polgármester ellen) viszont eltávolították a lakatot, és a polgármestert 30 napra felfüggesztették tisztségéből, mivel az igen enyhe indolkéás szerint „jelenléte zavarná a vizsgálódók tevékenységét" - az alpolgármester megfogalmazása már frappánsabb, ugyanis szerinte Mádly viselkedése „szappanoperába torkolló" volt. Ha Mádly ezt nem tartja be, akkor akár a rendőrség szolgáltatásait is igénybe vehetik a városatyák, hogy döntésüket megerősítsék. De mint azt a filmekből is láthattuk, Rambo-nak nem akadály pár fakabát...

Meddig?

Ha a polgármester így folytatja, akkor akár lerendezhetnék úgy is, mint Afrika középső részein szokás: mindkét párt kihívja a híveit az utcára, kicsit összecsapnak, aztán akiknél több marad talpon, annak van igaza. Vagy kimehetne ő maga Afrikába - és akkor mindenki jobban járna.

Az eset viszont erősen felveti azt a kérdést, hogy meddig kell egy polgármesternek elmennie ahhoz, hogy a pártja számára vállalhatatlanná váljon? Mi lesz az a pont, amikor a Fidesz élesen elhatárolódik a fóti Rambo tetteitől, és kijelenti, hogy a párt nem pont így képzeli a politikai konfliktusok kezelését? Majd ha fogja magát és tankkal fenyegeti meg a képviselő-testületet? Mert ha az elhatárolódás nem történik meg, akkor a Fidesz passzívan beleegyezik az efféle politikai viselkedésbe, amely stílus a nálunk hevesebb vérmérsékletű országokban sem szokás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását