2024. április 26. - Ervin

Rockzenével a rák ellen

Április 10-én, a Nemzeti Rákellenes Napon összegyűlik a hazai zenészek apraja-nagyja, hogy segélykoncertet adjanak a daganatos betegségben szenvedők megsegítésére. 25 fellépő a Pokolgéptől az Anti Fitness Clubig. Zeffer Andrást, a koncert ötletgazdáját kérdeztük.
2009. április 8. szerda 18:39 - Brousil Csaba
Nem véletlen, hogy ennek a kezdeményezésnek az élére álltál, hiszen te is átélted a rákbetegség minden nyűgét és nyilait.

2006-ban leukémiát diagnosztizáltak nálam az orvosok, és akkor azt mondták, hogy pár napom van hátra az életből. Két év kemény szenvedés és egy csontvelő-átültetés után bátran mondhatom, hogy nekem sikerült: kievickéltem a halálos kór karmaiból. Betegségem alatt rockzenész kollégáim segélykoncertet szerveztek a felgyógyulásom segítésére, ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy ha felépülök, akkor én is szervezek egy mega koncertet a sorstársaim javára.



Az álmod akkor valóra válik. Nehéz volt megszervezni egy ekkora megmozdulást?

A Rákellenes Ligával karöltve úgy gondoltuk, hogy a Nemzeti Rákellenes Napon, április 10-én bonyolítjuk le a koncertet a Syma Csarnokban. Több mint 25 fellépő csatlakozott ehhez a nemes célhoz, sőt voltak, akiknek már nem is tudtunk időkeretet biztosítani, hiszen így is 7 órás műsor vár az érdeklődőkre. A zenészek szó nélkül jöttek, mindenki nagy szívvel csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.



Kik lesznek a fellépők, a koncerteken kívül lesznek e esetleg más programok is?

A teljesség igénye nélkül a nagy öregek közül eljön Charlie, Varga Miklós, Somló Tamás, a Pokolgép, Takáts Tamás, Nagy Feró és a Beatrice, de lesznek fiatal tehetségek is, mint az Anti Fitness Club, vagy a Belmondo. Jómagam fellépek a Rock Banddel, sőt a Mobilmániás kollégák közül Rudán Joe is ott lesz, úgyhogy elképzelhető, hogy játszunk egy kis Mániát is. A zenekarok hangbeállásainak szünetében pedig kis előadások lesznek a rákbetegségről, a gyógyulás lehetőségeiről és a gyógyszeres kutatások fejleményeiről.



A bevételt teljes egészében a rászoruló betegek megsegítésére ajánljátok?

Igen. Nagyon bízunk a koncert sikerében, reméljük, hogy nagyon sokan eljönnek majd. A koncert teljes bevétele a Magyar Rákellenes Liga számlájára megy majd, de egy dolgot kikötöttünk, nevezetesen, hogy a befolyó összeg csak és kizárólag a daganatos betegségben szenvedők gyógyítására fordítható, más célokat nem szolgálhat.

Tehát április 10. péntek 17 órai kezdettel Syma Csarnok. Várunk mindenkit nagy szeretettel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását