2024. május 6. - Ivett, Frida

Mobilmánia

Vikidál Gyula, Tunyogi Péter, Rudán Joe, Zeffer András és Kékesi Bajnok László: ők a hazai rock-szupergroup, a Mobilmánia. Az országszerte teltházas koncerteket adó együttes december 11-én megjelent első, Ez a mánia című stúdióalbumán tizenegy vadonatúj s
2008. december 12. péntek 14:00 - Brü
Már a zenekar első koncertjén érezhető volt, hogy nagy dolog van készülőben. A koncerthelyiség dugig megtelt a különböző korú rajongókkal és a kapun kívül kétannyian szabódtak, hogy nekik már nem jutott jegy. Azóta lement 19 koncert és a siker töretlen, eddig körülbelül 75 ezer ember látta a Mobilmánia koncertjeit. A nevek magukért beszélnek: Vikidál, Tunyó, Joe, Zefi és Bajnok. Egy eddig együtt soha nem látott "egyveleg". Rocktörténet a színpadon és most már hanghordozó formájában is. A három énekes összes 34 évet húzott le a P.Mobilban, de így együtt azelőtt nem álltak egy színpadon.

Tunyó

A siker kikövetelt egy saját albumot, melynek felvételei november elején el is kezdődtek. Ekkor váratlan tragédia történt, mely éppúgy megrázta a zenekar tagjait,mint a hazai rocktársadalmat: elhunyt Tunyogi Péter. A készülő lemezre még felkerültek bizonyos részletek Tunyó előadásában, és egy dal is (Velünk leszel mindig), mely az ő emlékére íródott.

Zefi bevallása szerint a lemez: „új erőt és új utat ad az együttesnek, ami egyben a Mobilmánia jövőképe is.” A korong messzemenően a legerősebb a hazai mezőnyben, melyben nemcsak a zenék, de Horváth Attila szövegei is maradandó értéket képviselnek.

Ez a mánia, TRB DVD

A lemez anyagát élőben december 29-én a Wigwamban hallhatja a nagyközönség, de természetesen azért a régi nagy rockslágerek is felcsendülnek majd az est folyamán. Zeffer András elmondta, hogy „az új számok beépülnek a Mobilmánia műsorába, de azért nem válunk meg a régi Mobil daloktól sem". Kiemelte, hogy Tunyó örökre a zenekar tagja marad, minden koncerten a rajongók és a zenésztársak szívén kívül képben is hangban is jelen lesz, fényképek és felvételek segítségével.

Az EMI kiadó a Mobilmánia lemeze mellett kiadta a klasszikus felállású Tunyogi Rock Band (Tunyogi, Kékesi Zeffer, Donászy, Závodi) 1998-as parkszínpadi koncertfelvételét is, ezzel tisztelegve Tunyó emlékének. A DVD-n helyet kapott több nagyszerű TRB szám videóklipje is.

A zenekar honlapjának(www.mobilmania.rockband.hu) vendégkönyvéből kiderül, hogy már most nagyon sokan várják, keresik az új albumot, és aki már beszerezte az maradéktalanul elégedett is a számokkal: a  zenével és a szövegekkel egyaránt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását