2024. április 14. - Tibor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kettőskarrier-program

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 23 felsőoktatási intézménnyel írt alá együttműködési megállapodást szerdán a Magyar Tudományos Akadémián tartott, a kettőskarrier-programról szóló konferencia után.
2023. november 29. szerda 16:34 - HírExtra

Az októberben indult kettőskarrier-program célja, hogy támogassa a sportolókat - legyen szó fizikai vagy mentális segítségről -, illetve segítsen abban, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, a sport és a munka között. A program része, hogy a sportolók akár egyéni tanrend mellett, de mindenképpen tovább tanulhassanak a versenyekre vagy az olimpiára való felkészülés mellett. Ennek eredményeként született meg a megállapodás 23 felsőoktatási intézménnyel (22 egyetemmel és egy főiskolával).
    
A kettőskarrier-programra eddig 17 sportág 86 versenyzője jelentkezett, főleg egyéni sportok képviselői keresték meg a MOB-ot, de jelentkeztek vízi-, kézi-, és röplabdázók is. A friss adatok szerint 27 érvényes sportolói megállapodása van a MOB-nak, 9 van folyamatban, 32 sportolóval pedig már a személyes konzultáció is lezajlott.
    
A megállapodás aláírását megelőző konferencián Gyulay Zsolt MOB-elnök köszöntője után előadást tartott többek között Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója, a Pécsi Tudományegyetem docense, a MOB elnökségének tagja; Bartha Csaba, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Edzéselméleti és Módszertani Kutató Központ igazgatója, egyetemi docens, a MOB operatív igazgatója; Goschi Gabriella, a Sport és Lélek Egyesület alapító tagja, a vízilabda-válogatott sportpszichológusa, Varga Zsolt olimpiai bajnok, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok tőrvívó, orvos, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a MOB elnökségének tagja és Mocsai Lajos mesteredző, a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség elnöke, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kuratóriumának elnöke, a MOB tagja.
   
 "A program óriási segítség azoknak a sportoló hallgatóknak, akik szinte egész évben edzőtáborokban, versenyeken vannak. A sportbarát egyetemeken megvalósítható az egyéni vizsgarend, ami figyelembe veszi a versenyzők sportbeli elfoglaltságait. Az elsők között csatlakoztunk a programhoz, és örültünk a lehetőségnek. A mi egyetemünk hallgatója például Pigniczki Fanni, a párizsi olimpiára készülő ritmikus gimnasztika-versenyző" - mondta az MTI-nek Sárfalvi Péter világbajnok öttusázó, a Károli Gáspár Református Egyetem sportigazgatója.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását