2024. március 19. - József, Bánk

Sporttal és élményekkel töltött fel a MASPORT

Minden korábbi eredményt túlszárnyalt a Magyar Szabadidősport Szövetség nyári-őszi mozgáskampánya. Az ingyenes sportprogramoknak köszönhetően országszerte megmozdult a lakosság; több száz esemény keretében közel félmillióan vettek részt a legkülönfélébb mozgásformákat kipróbálva.
2021. november 24. szerda 10:47 - HírExtra

A legkiemelkedőbb a Nyári Sportmámor, az Országjáró Családi Mozgásfesztivál, a szeptember végi, Töltődj fel sporttal! szlogent viselő Európai Sporthét, valamint az annak keretében, online megtartott #BeActive Night volt, az őszi időszak pedig a nagysikerű Világ Gyalogló (HÓ)Nappal zárult.

Ismét sokféle mozgáslehetőség várta az aktív kikapcsolódás kedvelőit a nyári-őszi időszakban. A MASPORT ingyenes sportprogramjai minden eddiginél nagyobb sikert arattak. A július-augusztusban megrendezett Nyári Sportmámor keretében például 258 eseményt tartottak országszerte, amelyeknek több mint 10 ezer résztvevője volt. 

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy nyár végétől egészen novemberig sikerült a társadalom széles rétegeit megmozgatnunk. Az Országjáró Családi Mozgásfesztivál Budapesten, Salgótarjánban, Sopronban, Tatabányán, valamint Szegeden kínált változatos mozgáslehetőségeket, de a nordic walking- és gyalogtúrákra is kiemelt hangsúlyt helyeztünk ebben az időszakban. Az októberi Világ Gyalogló (Hó)Nap projektünk keretében rekordszámú nevezés érkezett: 358 szervezet 16 880 résztvevőt mozgósított” – nyilatkozta Czene Attila, a MASPORT elnöke. 

A szeptember végén megrendezett Európai Sporthét iránt érdeklődtek a legtöbben: az 511 eseményen több, mint 300 ezren vettek részt!

„A Töltődj fel sporttal! szlogennel futó rendezvénysorozatunk különlegessége a szeptember 25-én 16:00-24:00-ig tartó #BeActive Night volt, amely során online lehetett csatlakozni olyan kiemelkedő szakemberek, mint például Katus Attila, Czanik Balázs, Radányi Norbi, Péntek Enikő, Góg Anikó, Angyal András, Sifi, Molnár Andi vagy a Sporthét nagykövete, a többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles, Bánhegyi Adrienn edzéseihez. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a dinamikus, összetett vagy éppen elmélyült foglalkozások közül mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbbet. Az idei Sporthét ismét az Európai Bizottság kezdeményezésére valósult meg, a kiemelt támogatója pedig a Szerencsejáték Zrt. volt” – zárta az összegzést Czene Attila, aki kiemelte, hogy az elkövetkezendő időszakban sem hagynak senkit mozgáslehetőség nélkül, hiszen a MovePlay elnevezésű online platformjuk több száz ingyenes edzésvideót kínál a mozogni vágyóknak, valamint az idősebb korosztályt célzó online Mozgásélmény szenioroknak programjuk is folyamatosan elérhető a masport.hu oldalon.

Forrás: Red Lemon
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását