2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A weboldal készítés legfontosabb eleme

A weboldal készítés nem csak technikai kérdés, bár természetesen a megfelelő programozási háttér és informatikai tudás szükséges hozzá.
2023. május 23. kedd 14:15 - HírExtra

A legtöbb honlap azért készül, hogy egy terméket vagy szolgáltatást bemutasson és elérhetővé tegyen a fogyasztók részére. A weboldal tehát a vállalkozás marketingjének egy eleme, de gyakran egyben az értékesítés közvetlen felülete is. Éppen ezért a weboldal készítés során kiemelkedően fontos, hogy a honlap a vásárló számára legyen érdekes, informatív és könnyen megtalálható. A honlapkészítés legmeghatározóbb feladata, hogy a fogyasztók, online keresők számára releváns oldalt alkossunk.

A releváns jelentése témába vágó, elvárásoknak megfelelő. Amikor egy fogyasztó online keresésbe kezd, legtöbbször ezt egy keresőmotor (pl.: Google, Bing) segítségével teszi, aminek nyitóoldalán kulcsszavakat ír a keresési felületre. A keresőmotor ezután a kulcsszavakhoz leginkább kapcsolódó, leginkább releváns oldalakat listázza számára a találati oldalon, amik közül a felhasználó kiválasztja melyiket látogatja meg.

A weboldal készítés során a relevanciával kapcsolatban két nagy feladatunk van. Az első, hogy tudnunk kell, hogy potenciális fogyasztóink milyen kulcsszavakra keresnek rá általában, miközben az általunk kínált termékre vagy szolgáltatásra kívánnak rátalálni. 

Ezt nem érzésre és véleményekre kell alapozni, hanem kulcsszókutatást kell végrehajtani, amire ma már több módszer, felület és program is adott. A második feladat, hogy az adott kulcsszavakhoz legjobban illeszkedő tartalmat készítsünk.

A kulcsszavak öncélú, szövegkörnyezet nélküli ismételgetése nem növeli a relevanciát. A Google keresője például nem önmagában a kulcsszavak előfordulását vizsgálja, hanem azt a szövegkörnyezetet, amihez kapcsolódóan a kulcsszavak áleggyakrabban megjelennek. 

Például ha nem ismerjük egy dal előadóját vagy címét, de ismerjük a refrént, akkor azt a keresőbe írva akkor is listázni fogja az adott együtteshez kapcsolódó oldalakat, ha az adott oldalakon a konkrét dalszöveg leírva nem szerepel. A jó minőségű tartalom egyed, nem máshonnan átmásolt és a lehető legszorosabban kapcsolódik a kulcsszavakhoz.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását