2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nem mindegy, hogyan helyezzük el a falon a vászonképet

Az egyedi vászonképek nagyszerű kiegészítők az otthonok vagy irodák dekorálásához. Azonban annak érdekében, hogy a vászonképek hosszú távon a legoptimálisabb állapotban maradjanak a falon, mérlegelnünk kell azok helyes elhelyezési módját. Ebben a cikkben praktikus tippeket adunk az egyedi vászonképek falra történő elhelyezéséhez.
2023. május 14. vasárnap 07:57 - HírExtra

Amit a vászonképről tudni kell

A keretbe foglalt képekkel ellentétben a Vaszonkepem.hu egyedi vászonképei fából készült vakrámára feszítve készülnek. Ennek köszönhetően a kép az oldaléleken pár centiméteres vastagságban továbbfut. 3D-s hatást keltve emelkedik ki a fal síkjából, így fokozva az esztétikai élményt.

Válasszuk ki, hogy melyik falra kerül a kép!

A legfontosabb, hogy olyan vászonkép kerüljön kiválasztásra, amelyik harmonizál az adott helyiség hangulatával. Ha kiválasztottuk a képet, akkor kezdhetjük a pontos mérést, mert nélküle nem lesz esztétikus az eredmény. Először is fontos megmérni a falon rendelkezésre álló helyet, ez nagyméretű kép esetében különösen fontos.

A vászonképek helyes elhelyezése érdekében használjunk mérőszalagot és ceruzát! A mérőszalaggal miután kimértük a pontos helyet, ceruzával jelölhetjük X-el a rögzítés helyét!

Mit használjunk a falra rögzítéshez?

Az illesztéshez használhatunk akár szeget, horgot vagy ragasztót is. De talán a legjobb és legstabilabb rögzítést a J-alakú horog biztosítja, hiszen egyedi tulajdonságokkal rendelkező vakrámára feszített képről van szó. Először a falon kijelölt pontokra fúrjuk, majd beillesztjük az apró csavarokat, ezután már csak rá kell akasztani a képet, és készen is van a művelet.

Ha több részből álló képet szeretnénk

Lenyűgöző látványt nyújtanak a többrészes vászonképek, viszont a felhelyezésük kicsit nagyobb odafigyelést igényel, de a látvány kárpótol a plusz fáradalmakért. A kivitelezésük természetesen megegyezik az egyrészes vászonképével. 

A végeredményt meghatározza, hogy milyen precízen mértük ki a képek közötti távolságot. A siker érdekében vonjuk be a családtagokat is, és akkor biztos nem lesz ferde a kompozíció. Alkalmazzuk a praktikus J-alakú horgokat, és fordítsunk kellő figyelmet a képek egymáshoz viszonyított helyzetére!

Galériafalat is kialakíthatunk vászonképekből

Nagyon mutatós, ha egy nagyméretű szabad falfelületen galériát alakítunk ki. A nagyobb méretű képeket legalább 5-10 cm távolságra helyezzük el egymástól! Ha kisebbek a képek, akkor a köztük lévő távolság is lehet kisebb. Viszont a vászonképek feletti, alatti és a két oldalukon lévő távolságnak egyenlőnek kell lennie!

Mire figyeljünk a galériafal esetén? Ügyeljünk arra, hogy hasonló színpalettával rendelkezzenek a képek és egyenletesen helyezzük el őket! A méretben, színben és stílusban hasonló képek harmonikus egészet alkotnak. Ha betarjuk e pár apró szabályt és nem kapkodjuk el a rögzítést, akkor látványos dekorációban gyönyörködhetünk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását