Nem mindegy, hogyan helyezzük el a falon a vászonképet

Az egyedi vászonképek nagyszerű kiegészítők az otthonok vagy irodák dekorálásához. Azonban annak érdekében, hogy a vászonképek hosszú távon a legoptimálisabb állapotban maradjanak a falon, mérlegelnünk kell azok helyes elhelyezési módját. Ebben a cikkben praktikus tippeket adunk az egyedi vászonképek falra történő elhelyezéséhez.

Amit a vászonképről tudni kell

A keretbe foglalt képekkel ellentétben a Vaszonkepem.hu egyedi vászonképei fából készült vakrámára feszítve készülnek. Ennek köszönhetően a kép az oldaléleken pár centiméteres vastagságban továbbfut. 3D-s hatást keltve emelkedik ki a fal síkjából, így fokozva az esztétikai élményt.

Válasszuk ki, hogy melyik falra kerül a kép!

A legfontosabb, hogy olyan vászonkép kerüljön kiválasztásra, amelyik harmonizál az adott helyiség hangulatával. Ha kiválasztottuk a képet, akkor kezdhetjük a pontos mérést, mert nélküle nem lesz esztétikus az eredmény. Először is fontos megmérni a falon rendelkezésre álló helyet, ez nagyméretű kép esetében különösen fontos.

A vászonképek helyes elhelyezése érdekében használjunk mérőszalagot és ceruzát! A mérőszalaggal miután kimértük a pontos helyet, ceruzával jelölhetjük X-el a rögzítés helyét!

Mit használjunk a falra rögzítéshez?

Az illesztéshez használhatunk akár szeget, horgot vagy ragasztót is. De talán a legjobb és legstabilabb rögzítést a J-alakú horog biztosítja, hiszen egyedi tulajdonságokkal rendelkező vakrámára feszített képről van szó. Először a falon kijelölt pontokra fúrjuk, majd beillesztjük az apró csavarokat, ezután már csak rá kell akasztani a képet, és készen is van a művelet.

Ha több részből álló képet szeretnénk

Lenyűgöző látványt nyújtanak a többrészes vászonképek, viszont a felhelyezésük kicsit nagyobb odafigyelést igényel, de a látvány kárpótol a plusz fáradalmakért. A kivitelezésük természetesen megegyezik az egyrészes vászonképével. 

A végeredményt meghatározza, hogy milyen precízen mértük ki a képek közötti távolságot. A siker érdekében vonjuk be a családtagokat is, és akkor biztos nem lesz ferde a kompozíció. Alkalmazzuk a praktikus J-alakú horgokat, és fordítsunk kellő figyelmet a képek egymáshoz viszonyított helyzetére!

Galériafalat is kialakíthatunk vászonképekből

Nagyon mutatós, ha egy nagyméretű szabad falfelületen galériát alakítunk ki. A nagyobb méretű képeket legalább 5-10 cm távolságra helyezzük el egymástól! Ha kisebbek a képek, akkor a köztük lévő távolság is lehet kisebb. Viszont a vászonképek feletti, alatti és a két oldalukon lévő távolságnak egyenlőnek kell lennie!

Mire figyeljünk a galériafal esetén? Ügyeljünk arra, hogy hasonló színpalettával rendelkezzenek a képek és egyenletesen helyezzük el őket! A méretben, színben és stílusban hasonló képek harmonikus egészet alkotnak. Ha betarjuk e pár apró szabályt és nem kapkodjuk el a rögzítést, akkor látványos dekorációban gyönyörködhetünk.