2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Miért érdemes napvitorlát vásárolni?

Bár a napvitorlák már több évtizede jelen vannak a piacon, de a használatuk még mindig nem annyira elterjedt Magyarországon, mint a napernyőké vagy más árnyékoló felszereléseké. Az alkalmazásuk azonban számos előnyt rejt magában, amelyek közül néhányat a mai cikkünkben be is mutatunk.
2023. május 14. vasárnap 17:00 - HírExtra

Rendkívül esztétikusan mutatnak

Ha megnézed például a Lakberbazár napvitorla kínálatát, akkor láthatod, hogy ezeket az árnyékoló kellékeket manapság igazán modern és letisztult dizájnban készítik. Ennek köszönhetően pedig rendkívül esztétikusan mutatnak bármilyen stílusú kertben vagy terasz felett.

Gyorsan felszerelhetők

A napvitorlák rögzítése jóval egyszerűbb, és nagyobb mozgásteret adnak, mint az összes többi árnyékoló megoldásé, ami leginkább annak köszönhető, hogy erősített szélekkel és a sarkokban kialakított gyűrűkkel rendelkeznek. 

A folyamat során azonban érdemes néhány dologra odafigyelni. Például arra, hogy legelőször a feszítőcsavart tekerd ki, és csak ezután kösd össze a köteleket a karabinerek segítségével a napvitorlával. Végül pedig rögzítsd egyesével a sarkokat, és csavard be a feszítőcsavarokat! Így tudod ugyanis elérni, hogy a napvitorla maximálisan kifeszüljön.

Tökéletes árnyékolást nyújtanak

Nincs is annál rosszabb, ha nem tudod kiélvezni a csodaszép nyári időjárást, mivel az udvaron semmi nincsen, ami megfelelő védelmet biztosítana a nap forró sugaraival szemben. A napvitorlák azonban képesek nagyobb felületet is beárnyékolni úgy, hogy közben a sűrűbb szövésüknek köszönhetően az UV-sugárzás nagy részét is megszűrik. 

De ezek az árnyékolók nem csupán a családtagokat védik meg az UV-sugárzás káros hatásaitól, hanem például a kerti bútorokat és padlóburkolatokat is. Ezáltal pedig ezek hosszabb távon nem fogják elveszíteni a színüket, és az élettartamuk sem csökken le.

Továbbá az is nagy előnyük a napvitorláknak a napernyőkkel szemben, hogy ha jön egy nyári zápor, akkor nem kell egyből sátrat bontani, hanem nyugodtan maradhattok alattuk, mivel úgy tervezik őket, hogy ellenálljanak a gyors légáramlatoknak, és hevesebb esőzés esetén a legmélyebbre rögzített sarok irányába elvezessék a vizet.

Könnyen ápolhatóak és tisztíthatóak

A napvitorlák többsége olyan anyagból készül, amely egyszerűen ápolható és tisztítható enyhe tisztítószer és víz segítségével. Ez pedig nagy segítséget jelent, mivel a kültéri használatból adódóan könnyen összepiszkolódhatnak. Mielőtt azonban nekilátsz a takarításuknak, mindenképpen távolítsd el a fém alkatrészeiket, hogy könnyebb dolgod legyen!

Összességében tehát elmondható, hogy a napvitorlák számos olyan előnnyel járnak, amely miatt mindenképpen érdemes megfontolni a vásárlásukat. Arra viszont mindenképpen fordíts kiemelt figyelmet, hogy megfelelő méretű és típusú verziót válassz belőlük, és ezt szakszerűen telepítsd, illetve rendszeresen tartsd karban! Ezáltal ugyanis az általad választott árnyékoló sokáig megőrzi majd a hatékonyságát és az esztétikai megjelenését.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását