2024. március 19. - József, Bánk

Trapézlemez kerítés - Milyen árakra számíthatok?

A trapézlemezek gazdaságos alternatívát nyújtanak akkor is, ha éppen kerítésre van szükségünk. Ipari raktáraknál, mezőgazdasági épületeknél, de még lakóházaknál is bátran használjuk ezt a sokoldalú építőanyagot.
2023. március 23. csütörtök 18:46 - HírExtra

Milyen áron vásárolhatók meg a trapézlemezek?

A trapézlemezek 2390 és 3790 Forint között vásárolhatók meg négyzetméterenként. Az ár sok esetben a színtől függ, így vásárlás előtt el kell döntenünk, hogy megelégszünk egy átlagos alapszínnel vagy vidámmá szeretnénk tenni például otthonunk kertjét, de ennek érdekében képesek vagyunk anyagi áldozatot is hozni.  A trapézlemez árakról a Pascal weboldalán tájékozódhatsz bővebben.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a trapézlemez?

A lemezek felhasználása nagyon sok előnyt jelenthet az építkezések során. Ezzel a lemezzel sokkal gazdaságosabban tudjuk álmunkat valóra váltani, hiszen közel sem kerül annyiba, mint mondjuk egy tégla vagy egy beton kerítés. Az egyedi kerítésekről ne is beszéljünk. A gyártók ezeket a lemezeket pontosan abban a méretben gyártják le, amire éppen szükségünk van, így egy alapos felmérés után már el is indulhat a gyártás vagy a méretre vágás. 

A trapézlemezek felhasználásával nem keletkezik annyi hulladék, mintha például fából szeretnénk megoldani a ház körbekerítését, így a szemét eltakarításáról sem kell külön gondoskodni. A lemezek nem szennyeződnek annyira, mint hagyományos társaik és az állagmegóvásukkal sem kell annyit foglalkozni. Egy fa kerítést bizonyos időközönként újra kell festeni, lakkozni, de lemezek esetében ezzel sem kell számolni. A tisztítása sem túl nehéz, hiszen az eső a nagy részét megoldja ennek a feladatnak is. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő lemezt?

A trapézlemez különféle vastagságban kapható, így első körben azt érdemes eldönteni, hogy melyik vastagság számunkra a megfelelő. A következő kérdés a szín, amely nagyban befolyásolja majd a négyzetméterárat, majd következhet a bordamagasság megválasztása. Ha ezekkel a kérdésekkel tisztában vagyunk, akkor nincsen más teendőnk, mint megrendelni az anyagot a kerítés megépítéséhez. Mi azt javasoljuk, hogy a kerítés megépítését bízzuk szakemberre, sőt a felmérést sem árt, ha egy hozzáértő végzi el. 

Mire használható még a trapézlemez?

A trapézlemez természetesen használható tetők burkolásához, garázsajtók készítéséhez, oromfal burkolására, homlokzati egységként, álmennyezet építésére és még sok minden másra. A felhasználása olyan sokrétű, hogy annak csak a képzeletünk szabhat határt. 

Milyen színek közül választhatunk?

A lemezeket természetes és élénk színvilágban is kínálja a gyártó, így bármilyen kerítésre vágyunk ezekkel a nagyszerű építőanyagokkal biztosra mehetünk. Famintás dió, bézs, sárga, narancssárga, piros, kék, zöld, sötét zöld, antracit, vörösbarna, barna, tört fehér, fekete, ezüst színek közül választhatunk. Színválasztásnál érdemes figyelembe venni a ház színét, illetve a környező házak kerítéseit is, hogy szépen illeszkedjen kerítésünk a meglévő környezetbe.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását