2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Március 15. - Közlekedés

A nemzeti ünnephez kapcsolódó programok miatt március 15-én, szerdán közúti korlátozásokra, és emiatt közösségi közlekedési változásokra kell készülni a belvárosban.
2023. március 14. kedd 13:24 - HírExtra

 Délelőtt a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút útvonalon, valamint egész nap az Andrássy út Nagykörúton belüli szakaszán lezárások lesznek, ezért a BKK azt javasolja a gépjárművel közlekedőknek, hogy kerüljék el a belvárost. 

A társaság a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen a metrók használatát javasolja, a bkk.hu/nemzetiunnep oldalon pedig folyamatosan tájékoztatást ad a közösségi közlekedési változásokról. Az M3-as metró március 15-én egész nap Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont, valamint Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között jár, a belvárosi szakaszon metrópótló busszal lehet utazni – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.

A BKK járatai március 15-én a vasárnap és ünnepnapokon érvényes menetrendjük szerint indulnak, azonban az ünnepi programokhoz kapcsolódóan nagyobb térségi lezárások lesznek, amelyek jelentősen érintik a közösségi közlekedést is.

•       A Kossuth Lajos téri rendezvények miatt a 2-es, 2B és 2M villamos 8 órától várhatóan 10 óráig dél felől csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekedik, a Szent István körút és a Kossuth Lajos tér között a 15-ös és a 115-ös buszok biztosítják az eljutási lehetőséget.

•       9:30-kor ünnepi menet indul a Múzeumkertbe, amelynek idején szakaszos és időszakos lezárásokra kell számítani a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Astoria–Múzeum körút útvonalon, a Múzeum körút zárása várhatóan 11.:30-ig tart, emiatt:

o       Az M3-as pótlóbusz várhatóan 9:30 és 10:00 között a Nyugati pályaudvar és a Deák Ferenc tér között az Andrássy út – Nagykörút módosított útvonalon közlekedik, az Arany János utcát nem érinti.

o       A 47-es, 49-es villamosok 9:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút korlátozása idején csak Budán, a Deák Ferenc tér helyett a Döbrentei térig járnak.

o       A 100E autóbusz 9:30 és várhatóan 11:30 között rövidített útvonalon a Liszt Ferenc Airport 2. terminál és a Kálvin tér között közlekedik, az Astoriát és a Deák Ferenc teret nem érinti.

o       A 9-es autóbusz 9:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút lezárása miatt mindkét irányban módosítva, a Baross utca – Nagykörút – Margit híd útvonalon közlekedik a 923-as autóbusz megállóhelyein megállva.

o       A 72M trolibusz 9:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút zárása idején az Orczy tér és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) között, illetve 9:30 és 10:00 között Zugló vasútállomás (Hermina út) és a Kossuth Lajos tér között, 10:00 és 11:30 között pedig a Deák Ferenc térig jár.

•       Az Andrássy úti délutáni rendezvény miatt a 105-ös és a 178-as autóbuszok már 10 órától módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dózsa György út között a Podmaniczky utcán közlekednek, a 72M trolibusz megállóinak érintésével.

o       a Dózsa György út zárásakor, várhatóan 15:20 és 15:50 között:

o       a 20E autóbusz a Zichy Mihály út – Erzsébet királyné útja – Hungária körút módosított útvonalon közlekedik, a Hősök terét nem érinti. A 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok a Zichy Mihály út – Hermina út – Állatkerti körút útvonalra terelve járnak a Benczúr utca és a Hősök tere megállójukat nem érintik, viszont megállnak a 70-es, 72M trolibuszok érintett megállóiban,

o       a 75-ös trolibusz a Stefánia út–Hermina út–Állatkerti körút módosított útvonalon közlekedik.

o       Az Andrássy út Hősök tere és Oktogon közötti zárása idején, várhatóan 15:40 és 16:20 között:

o       a 4-es, 6-os villamosok a Dél-budai végállomásuk és a Blaha Lujza tér, valamint a Széll Kálmán tér és az Oktogon között közlekednek,

o       a 76-os trolibusz a Jászai Mari tértől a Ferdinánd hídig, a Keleti pályaudvartól pedig (a Wesselényi utcától a 74-es trolibusz útvonalán) a Károly körút (Astoria) megállóhelyig járnak,

o       a 73-as trolibusz nem közlekedik

o       Az Andrássy út Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti lezárása idején, várhatóan 16:00 és16:40 között a 70-es, 78-as trolibuszok rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, illetve a Keleti pályaudvar felől csak az Akácfa utcáig közlekednek.

A közlekedési változásokról és lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A közösségi közlekedéssel kapcsolatos, folyamatosan frissülő információk a bkk.hu/nemzetiunnep, illetve a BKK Info oldalon, a közúti információk a BKK Info – Közút oldalon olvashatók.

Forrás: Objektiv Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását