2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Monentum óvná a termőföldet

Mivel a kormány jelenleg csúcsminőségű termőföldeket von ki a művelés alól és nyilvánítja ipari területté, ezért Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője, Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője, és Kiss László, a párt agrárpolitikusa, levelet írtak az Európai Bizottságnak, hogy a kiváló minőségű termőföldek közös, európai jogi védelmet kapjanak - egész Európában, Portugáliától a Baltikumig.
2023. március 13. hétfő 18:05 - HírExtra

„Miközben Európában mindenki védi a földjének az utolsó négyzetcentiméterét is, addig hazánkban az elmúlt 30 évben 1,5 millió hektárral csökkent a termőföldek nagysága” – számolt be róla Cseh Katalinnal és Lőcseivel közös videójában Kiss László, aki azt is elmondta, hogy Debrecenben a BMW miatt 400, az tervezett akkugyár miatt pedig további 200 hektár aranykoronás földet vonnak ki a művelés alól.

A Momentum politikusai szerint a jó minőségű földek pusztítása mindannyiunkra hatással vannak, hiszen ha a gazdák nem tudnak hol termelni, akkor veszélybe kerül az élelmiszeripar. „Mivel a Fidesz nem védi meg a magyar földeket, ezért a Momentum mindent megtesz ennek érdekében. Mi a jövő pártja vagyunk, ezért azt szeretnénk, hogy a gyerekeink és unokáink is magyar földben termelt zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthassanak. Ezért fordultunk az Európai Bizottsághoz” – mondták a videó végén a Momentum politikusai.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását