2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ínycsiklandó finomságok fehérjeporból

Amikor valamilyen speciális étrenden vagy, akkor nagyon fontos, hogy odafigyelj a megfelelő fehérjebevitelre. Különösen akkor, amikor például úgy döntesz, hogy nem eszel húst, vagy elkezdesz rendszeresen edzeni és izmot építeni.
2023. január 17. kedd 07:41 - HírExtra

A fehérjeporok önmagukban shake-ként is nagyon ízletesek, ez azonban nem jelenti azt, hogy csak így tudod fogyasztani őket. Számos variáció létezik, hogy milyen más ételeket tudsz készíteni belőle, ha kicsit változatosabban szeretnéd beépíteni őket a mindennapjaidba. 

Még nem találtad meg azt a webshopot, ahol finom fehérjeporokat tudsz vásárolni? Akkor figyelmedbe ajánljuk a Sunpure Magyarország termékkínálatát. Itt kizárólag olyan változatokat találsz, amik magas minőségű alapanyagokból készülnek. 

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen finomságokat tudsz készíteni a kedvenc fehérjeporaid felhasználásával, akkor ez a cikk neked szól. Összegyűjtöttük ugyanis a leggyakoribb ételeket, amiket könnyen el tudsz készíteni. 

Szószok, mártogatósok

Talán te is hajlamos vagy arra, hogy amikor a fehérjeporok között nézelődsz, azonnal az ízesített változatok felé veszed az irányt. Természetesen azokat is sokféleképpen felhasználhatod, ugyanakkor megéri egy ízesítetlen változatot is tartani otthon.

Abból ugyanis bármilyen főételhez vagy nasihoz készített szószhoz vagy mártogatóshoz hozzá tudsz adagolni 1-2 kanállal, ezzel megnövelve a fehérjetartalmát. A fehérjeporral felturbózott humuszkrémet próbáltad már?

Fasírt, pizzatészta

Meglehet a fasírtról soha nem jutna eszedbe, hogy fehérjeport tegyél bele, de bízz bennünk, ezt is megéri kipróbálnod! Különösen akkor, ha vegetáriánus vagy, vagy a vegán életmód mellett tetted le a voksodat.

Ez esetben sem kell lemondanod a főzelékekhez készített fasírtok ízéről, hiszen zöldségekből is elkészítheted. Ha pedig teszel bele pár kanál fehérjeport is, akkor a fehérjetartalma is legalább akkora lesz, mint a húsos változatoké. Jól hangzik, nem igaz?

Ha a pizzáról eddig azt hitted, hogy az csak üres szénhidrát lehet, akkor most mondunk erre is egy szuper tippet. 1 pohár zabpelyhet turmixolj össze ¾ pohár proteinporral, 1 egész tojással és fél pohár tojásfehérjével! Majd pedig felmelegített serpenyőben süsd ki őket, pakold meg feltéttel, és kész is vannak a mennyei minipizzák!

Palacsinta és más desszertek

Ha egy kis édességre vágysz, a fehérjeporokat akkor is bátran használhatod. A fehérjepalacsintához csak össze kell turmixolni ¼ kanál fehérjét fél körtével, 1 mérőpohár zabpehellyel és ugyanennyi tejjel. Közben tegyél bele még 1 tk. sütőport, egy csipet fahéjat vagy kakaót, és máris sütheted a tésztát!

Ugye milyen izgalmas, hogy mennyire sokféleképpen tudod elfogyasztani a fehérjeporokat? Csak egy kis kreativitásra van szükség és ínycsiklandó szószokat, mártogatósokat, hús- és tésztaételeket alkothatsz. Sőt, ha édesszájú vagy, akkor palacsintát és más desszerteket is készíthetsz. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását