2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tegye teljessé a nyílászárók megjelenését ablakpárkányokkal!

A megfelelő nyílászárók kiválasztása nemcsak komoly feladat, hiszen hosszú távon meghatározzák az épület, a helyiségek megjelenését, de anyagilag is súlyos döntés, ezért körültekintően, a lehetőségeket alaposan mérlegelve kell meghozni a döntést.
2022. december 20. kedd 07:41 - HírExtra

Az ablakok szerkezete a párkányokkal, könyöklőkkel válik teljessé, sőt a külső párkányok megléte nem is lehet kérdés beépítés után, ugyanis ennek elsősorban védelmi funkciója van, nem csupán esztétikai. De a nyílászáró szerkezetekhez sorolhatóak az árnyékolók, a rovarhálók is, amelyek többletfunkcióval látják el azt, fokozzák az otthon kényelmét.

A megfelelő nyílászáró kiválasztása

A külső és belső nyílászárók anyagának kiválasztása az energiahatékonyság szempontjából is fontos kérdés. Az Ablak Outlet minőségi párkányokat kínál kintre és bentre az általa forgalmazott prémiumminőségű, német Kömmerling műanyag nyílászárókhoz. 

A szerkezet egésze, a profilok, az üvegezés, az árnyékolás, a párkányok biztosítják azokat a feltételeket, amelyek az energiatakarékosság, a szigetelés szempontjából lényegesek, ezért tervezésnél érdemes a teljes rendszerrel számolni. 

A gondozásmentes műanyag- és alumíniumajtóknak, ablakoknak megvan az az előnye a hagyományos fából készült nyílászárókkal szemben, hogy utógondozást nem igényelnek a tartósság és esztétikum érdekében.

A külső párkányok funkciója

A külső párkányok az ablak üvegfelületén lecsurgó nedvesség és a csapadékvíz elvezetését szolgálják annak érdekében, hogy a falak, a káva ne ázzon be. A falra csurgó nedvesség a fal vizesedését, illetve a belső felületen is a penész megjelenését vonja maga után. Ami nemcsak zavaró a belső terekben, de egészségtelen is, hiszen allergiás légúti megbetegedést okozhat.

Külső párkánynak érdemes az időjárásnak jobban ellenálló alumíniumpárkányt választani. A választást megkönnyíti, hogy nemcsak különböző méretekben, méretre vágva is megvásárolható, hanem többféle, a nyílászáró, az épület színéhez, stílusához leginkább illő színben is elérhető. 

Könyöklők a lakásban

A könyöklőknek leginkább esztétikai szerepe van, bár a takaríthatóságot megkönnyítik. Változatos megoldások közül választhat, a klasszikus könyöklőtől kezdve a nagyobb kiterjedésű, akár ücsörgésre, kuckózásra is alkalmas belső párkányokig. 

A hagyományos ablakpárkányokon is gyakran tárolunk virágokat, a konyhában fűszernövényeket, dobozokat, különböző dísztárgyakat. Egyedi megoldásokkal, megerősítéssel akár ülőhelyként is szolgálhatnak egy étkezősarokhoz, vagy olvasásra alkalmas kuckót is készíthetünk. Alápolcozva könyvek tárolására is használhatjuk.

Home office-ban dolgozva alkalmas lehet egy asztallappal szerelve egy mini-munkahely kialakítására is egy monitor és egy laptop számára. A használatra szánt könyöklők esetén is fontos a tartósság, így érdemes lehet keményfából készíteni. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását