Tegye teljessé a nyílászárók megjelenését ablakpárkányokkal!

A megfelelő nyílászárók kiválasztása nemcsak komoly feladat, hiszen hosszú távon meghatározzák az épület, a helyiségek megjelenését, de anyagilag is súlyos döntés, ezért körültekintően, a lehetőségeket alaposan mérlegelve kell meghozni a döntést.

Az ablakok szerkezete a párkányokkal, könyöklőkkel válik teljessé, sőt a külső párkányok megléte nem is lehet kérdés beépítés után, ugyanis ennek elsősorban védelmi funkciója van, nem csupán esztétikai. De a nyílászáró szerkezetekhez sorolhatóak az árnyékolók, a rovarhálók is, amelyek többletfunkcióval látják el azt, fokozzák az otthon kényelmét.

A megfelelő nyílászáró kiválasztása

A külső és belső nyílászárók anyagának kiválasztása az energiahatékonyság szempontjából is fontos kérdés. Az Ablak Outlet minőségi párkányokat kínál kintre és bentre az általa forgalmazott prémiumminőségű, német Kömmerling műanyag nyílászárókhoz. 

A szerkezet egésze, a profilok, az üvegezés, az árnyékolás, a párkányok biztosítják azokat a feltételeket, amelyek az energiatakarékosság, a szigetelés szempontjából lényegesek, ezért tervezésnél érdemes a teljes rendszerrel számolni. 

A gondozásmentes műanyag- és alumíniumajtóknak, ablakoknak megvan az az előnye a hagyományos fából készült nyílászárókkal szemben, hogy utógondozást nem igényelnek a tartósság és esztétikum érdekében.

A külső párkányok funkciója

A külső párkányok az ablak üvegfelületén lecsurgó nedvesség és a csapadékvíz elvezetését szolgálják annak érdekében, hogy a falak, a káva ne ázzon be. A falra csurgó nedvesség a fal vizesedését, illetve a belső felületen is a penész megjelenését vonja maga után. Ami nemcsak zavaró a belső terekben, de egészségtelen is, hiszen allergiás légúti megbetegedést okozhat.

Külső párkánynak érdemes az időjárásnak jobban ellenálló alumíniumpárkányt választani. A választást megkönnyíti, hogy nemcsak különböző méretekben, méretre vágva is megvásárolható, hanem többféle, a nyílászáró, az épület színéhez, stílusához leginkább illő színben is elérhető. 

Könyöklők a lakásban

A könyöklőknek leginkább esztétikai szerepe van, bár a takaríthatóságot megkönnyítik. Változatos megoldások közül választhat, a klasszikus könyöklőtől kezdve a nagyobb kiterjedésű, akár ücsörgésre, kuckózásra is alkalmas belső párkányokig. 

A hagyományos ablakpárkányokon is gyakran tárolunk virágokat, a konyhában fűszernövényeket, dobozokat, különböző dísztárgyakat. Egyedi megoldásokkal, megerősítéssel akár ülőhelyként is szolgálhatnak egy étkezősarokhoz, vagy olvasásra alkalmas kuckót is készíthetünk. Alápolcozva könyvek tárolására is használhatjuk.

Home office-ban dolgozva alkalmas lehet egy asztallappal szerelve egy mini-munkahely kialakítására is egy monitor és egy laptop számára. A használatra szánt könyöklők esetén is fontos a tartósság, így érdemes lehet keményfából készíteni.