2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Gyógyhatású készítmények kutyáknak

A kutyusok számára fejlesztett gyógyhatású készítmények különböző problémák kiegészítő kezelésére javasoltak. Köztük a legjelentősebbek immunerősítő hatással bírnak, illetve megelőzésként alkalmazhatók, táplálékkiegészítő gyanánt. Fontos kategóriát jelentenek az idősebb ebek számára ajánlott termékek is.
2022. október 15. szombat 07:04 - HírExtra

Speciális készítmények a jobb ellenállóképességért!

A gyógyhatású készítmények ideális választásnak bizonyulnak. A Grandopet.hu kínálatából beszerezhetjük a kutyusok számára kifejlesztett gyógyhatású termékeket, amilyen például a Biogenicpet Vitality, ami egy komplex készítmény. 

Természetes komponensei által javítja a szervezet gyógyulási képességét, így segítve az ideális erőnlét szinten tartását. Hatóanyagai közreműködnek a porcok és szövetek regenerációjában, valamint mérsékelik az oxidatív stresszt. Ideális például bőrbetegségek, ízületi panaszok kiegészítő kezeléseként. Ebben a gyógyhatású készítményben természetes növekedési faktorok is megtalálhatók, melyek segíthetnek a dúsabb, fényesebb szőrzet fenntartásában, ugyanakkor fokozzák a vitalitást is. 

Idősebb kutyánál kiemelt figyelmet kell fordítani a regenerációs képességre, ami egyúttal azt is jelenti, hogy érdemes támogatnunk speciális készítményekkel is. Ezek által javítható az erőnlét, hogy idős kutyusként is kellően aktív maradhasson. 

A senior életkor mellett más esetekben is szükségessé válhatnak gyógyhatású készítmények, ilyen például egy gyulladásos folyamat vagy a lábadozás időszaka is. Ezekben az időkben a minden támogatást meg kell adnunk állatunknak, hogy segítsük mielőbbi felépülését. 

Idősebb kutyák gyakori problémái

Az idősebb ebeknél természetes, hogy lassabb a regeneráció, hiszen a szervezetükben zajló folyamatok már nem ugyanolyan intenzitással mennek végbe, mint fiatalabb társaik esetében. Ilyenkor gyakoribbak lehetnek az ízületi és fogászati problémák, de könnyebben kialakulhatnak bőrpanaszok is. 

Ahogyan az embernél is alapvető a preventív szemlélet, úgy az állatgondozásban is létfontosságú. Felelősségteljes gazdiként a dolgunk, hogy felfigyeljünk kedvencünk gyenge pontjaira, és amennyiben szükséges, speciális támogatást biztosítsunk számára. Ebben segíthetnek például a gyógyhatású termékek. 

Mindenképpen az állatorvossal egyeztetve vájunk bele speciális készítmények alkalmazásába, hiszen fontos felderíteni és kivizsgálni a problémák kiváltó okát!

Milyen területeken segíthetnek a gyógyhatású készítmények? 

Általános fizikai erőnlét javításában, például egy betegséget követően, a lábadozás időszakában. Ízületi problémáknál is érdemes bevetni kiegészítő termékeket, idős kutyusoknál szintén javasoltak. Ezen készítmények alkalmazhatók a fogak és a szőrzet egészségének támogatására is. 

Ahogyan a régi mondás tartja, ha egy kutyának szép fényes a bundája és csillogó a szeme, akkor jó közérzettel rendelkezik. Fontos azonban, hogy bármiféle problémát is észlelünk, elsőként látogassunk el állatorvosunkhoz, hogy kizárhassa a súlyosabb betegségeket.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását