2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Így segítették a falut

A jótékonyság világnapjához közeledve sem tétlenkedtek a Szcientológia önkéntes lelkészek. A Tolna megyében található Gyulajon, a megye harmadik legnagyobb közigazgatási területű községében, Falu- és egyben Roma napra készültek az emberek, azonban a rossz pénzügyi- és gazdaság helyzet miatt ez nem lett volna kivitelezhető.
2022. szeptember 6. kedd 15:02 - HírExtra

Az emberek, akik ott élnek - romák és magyarok egyaránt - küzdenek a fennmaradásért. Ezeknek a családos és nagycsaládos embereknek felüdülés egy ilyen rendezvény, ahol a közösség erősödhet, és ki tudnak szakadni a kemény munkával teli hétköznapokból.

Ezért is a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Elnöke, Szatmári István a rendezvény létrejötte érdekében a Szcientológia önkéntes lelkészekhez fordult - akik már több alkalommal is támogatták a bajban lévő falut. Az önkéntes lelkészek örömmel segítő kezet nyújtottak.

Szatmári István elmondta, a szcientológusok az egyik olyan legnagyobb támogatói a rendezvénynek, akik önzetlenül teszik a dolgukat. Hozzátette, nélkülük és a többi támogató nélkül a rendezvény nem tudott volna létrejönni, hiszen amiket hoztak (legfőképpen élelmiszerek, mint például hús, káposzta, ásványvíz, zöldségek, üdítők), azokra már nem futotta volna. 

A térségben a legnagyobb probléma a munkanélküliség, és az iskolázottság hiánya. Nap mint nap gondot okoz, hogy a családok fenn tudjanak maradni. Kérdésünkre, hogy kerültek ebbe a helyzetbe, és arra, hogy mi vezetett ide több tényezőt felsorolt, azonban nem tudott egyértelmű választ adni. A kérdés azért merült fel, mert múltját tekintve egy jól működő gazdálkodó közösség volt. Mára viszont olyan helyzet alakult ki, hogy például az otthonaikat csakis segítséggel tudják karbantartani, és ha nincs támogatás, akkor sajnos az is elmarad.

Az önkéntes lelkészek mellett a rendezvény létrejöttét az önkormányzat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a tolnai Roma Nemzetiségi Önkormányzat, és az Országos Roma Nemzetiségi Önkormányzat is támogatta.

A Szcientológia önkéntes lelkészek amellett, hogy adományoztak több százezer forint értékben, tevékenyen részt is vettek a rendezvényen. Főztek és ingyenesen ételt osztottak a helyieknek, akik nagy örömmel fogadták ezt.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását