2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

3 népszerű kártyajáték hétköznap estére

Kártyázni jó dolog, az egyik legnépszerűbb módja a kikapcsolódásnak. Sokan azonban azért nem veszik elő a paklit a hétköznapokon, mert félnek, hogy elmegy az idejük a játékkal. Pedig vannak normál játékidejű kártyajátékok is, ezekből mutatunk most be hármat.
2022. május 19. csütörtök 07:57 - HírExtra

Zangle! - Kombináld a lapokat!

A kártyázás felnőttek és gyerekek körében is népszerű kikapcsolódási forma. Elég hozzá egy csomag pakli, és kezdődhet a meccs! Akik unják már a hagyományos pókert, römit vagy az ultit, azok szerezzenek be újfajta kártyajátékot a Compaya játékboltból, és próbálják ki azokat! A legjobbakat választottuk ki közülük kedvcsinálóként!

Az egyik legkedveltebb társasjáték a Zangle!, melyet kártyákkal játszanak. Játékszabálya könnyű, gyorsan megjegyezhető, ám maga a játék tartogat kihívásokat. A feladat ugyanis nem egyszerű, nagyfokú figyelmet igényel. A játékosoknak a kezükben található kártyák segítségével alakzatokat kell létrehozniuk, s ha ez sikerül, nyernek!

Bonyolítják a játékot a különböző színek és az elrendezések: forgatni, tükrözni, kombinálni kell a háromszögeket. 

A Zangle! előnye, hogy háromféleképpen is játszható, van gyorsasági és szóló változata is. Azért is érdemes beszerezni egyet belőle, mert kisgyerekek is örömmel játszanak vele: a koncentráló képességet és a logikát remekül fejleszti.

Fungi - egy ízletes kártyajáték 2 játékos részére

Egy igazán különleges kártyajáték a Fungi, mely szintén lejátszható körülbelül félóra alatt. 10 éven felülieknek ajánlják, hiszen ehhez is kell némi logika és megfigyelőképesség.

A Fungi játékban meg kell próbálni összegyűjteni a legfinomabb gombákat az erdőből, hogy aztán megsüssük őket a serpenyőben. Vajjal és almaborral még finomabbá tehető a fogás! Persze ezeket is meg kell szereznünk a játék során.

A gombák elkészítéséért zamatpontokat lehet kapni, s az a győztes, aki a játék végére a legtöbb zamatpontot gyűjtötte össze.

Bár első ránézésre bonyolultnak tűnik a játék leírása, egy próbakör lejátszása után hamar rájövünk, mennyire izgalmas és könnyen tanulható ez a játék! Fejlesztő hatása is van: egyrészt megismerjük belőle a gombafajtákat, másrészt a problémamegoldó képességünk is fejlődik.

EladLak! - Vásárolj olcsón, adj el drágán!

Az EladLak! nevű kártyajáték sem maradhat ki a legjobb, gyorsan lejátszható játékok közül! Népszerűségének oka a játékmechanizmusban rejlik: itt licitálni kell és gyakran blöffölni is! A gyerekek is imádják ezt, a 10 éven felüliek már könnyen meg tudják jegyezni a szabályokat is.

Az EladLak! kártyajátékot két fázisban kell játszani. Az első fázisban a játékosok házakat vásárolnak licitálás segítségével. Ezután a megszerzett házakat el kell adniuk csekkekért cserébe. A cél pedig: minél olcsóbban vásárolni és minél drágábban túladni a házainkat. Pörgős, élvezetes játék, ahol azért a taktikázásnak is szerepe van!

Kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez ezt is bátran ajánljuk a hétköznapi estékre is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását