3 népszerű kártyajáték hétköznap estére

Kártyázni jó dolog, az egyik legnépszerűbb módja a kikapcsolódásnak. Sokan azonban azért nem veszik elő a paklit a hétköznapokon, mert félnek, hogy elmegy az idejük a játékkal. Pedig vannak normál játékidejű kártyajátékok is, ezekből mutatunk most be hármat.

Zangle! - Kombináld a lapokat!

A kártyázás felnőttek és gyerekek körében is népszerű kikapcsolódási forma. Elég hozzá egy csomag pakli, és kezdődhet a meccs! Akik unják már a hagyományos pókert, römit vagy az ultit, azok szerezzenek be újfajta kártyajátékot a Compaya játékboltból, és próbálják ki azokat! A legjobbakat választottuk ki közülük kedvcsinálóként!

Az egyik legkedveltebb társasjáték a Zangle!, melyet kártyákkal játszanak. Játékszabálya könnyű, gyorsan megjegyezhető, ám maga a játék tartogat kihívásokat. A feladat ugyanis nem egyszerű, nagyfokú figyelmet igényel. A játékosoknak a kezükben található kártyák segítségével alakzatokat kell létrehozniuk, s ha ez sikerül, nyernek!

Bonyolítják a játékot a különböző színek és az elrendezések: forgatni, tükrözni, kombinálni kell a háromszögeket. 

A Zangle! előnye, hogy háromféleképpen is játszható, van gyorsasági és szóló változata is. Azért is érdemes beszerezni egyet belőle, mert kisgyerekek is örömmel játszanak vele: a koncentráló képességet és a logikát remekül fejleszti.

Fungi - egy ízletes kártyajáték 2 játékos részére

Egy igazán különleges kártyajáték a Fungi, mely szintén lejátszható körülbelül félóra alatt. 10 éven felülieknek ajánlják, hiszen ehhez is kell némi logika és megfigyelőképesség.

A Fungi játékban meg kell próbálni összegyűjteni a legfinomabb gombákat az erdőből, hogy aztán megsüssük őket a serpenyőben. Vajjal és almaborral még finomabbá tehető a fogás! Persze ezeket is meg kell szereznünk a játék során.

A gombák elkészítéséért zamatpontokat lehet kapni, s az a győztes, aki a játék végére a legtöbb zamatpontot gyűjtötte össze.

Bár első ránézésre bonyolultnak tűnik a játék leírása, egy próbakör lejátszása után hamar rájövünk, mennyire izgalmas és könnyen tanulható ez a játék! Fejlesztő hatása is van: egyrészt megismerjük belőle a gombafajtákat, másrészt a problémamegoldó képességünk is fejlődik.

EladLak! - Vásárolj olcsón, adj el drágán!

Az EladLak! nevű kártyajáték sem maradhat ki a legjobb, gyorsan lejátszható játékok közül! Népszerűségének oka a játékmechanizmusban rejlik: itt licitálni kell és gyakran blöffölni is! A gyerekek is imádják ezt, a 10 éven felüliek már könnyen meg tudják jegyezni a szabályokat is.

Az EladLak! kártyajátékot két fázisban kell játszani. Az első fázisban a játékosok házakat vásárolnak licitálás segítségével. Ezután a megszerzett házakat el kell adniuk csekkekért cserébe. A cél pedig: minél olcsóbban vásárolni és minél drágábban túladni a házainkat. Pörgős, élvezetes játék, ahol azért a taktikázásnak is szerepe van!

Kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez ezt is bátran ajánljuk a hétköznapi estékre is.