2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
Az 5G, mjd a 6G, kvantumszámítógépek, blockchaintechnológia – bár most még kezdetlegesek, a következő években egyik pillanatról a másikra jelenhetnek meg az életünkben - derül ki a K&H jövőkutatásból. Amikor ez megtörténik, onnantól sokkal gyorsabb tempó jellemzi majd a mindennapokat.
2022. január 11. kedd 08:30 - HírExtra

Sebességváltás előtt állnak a mindennapok, legyen szó a vállalatokról vagy az emberek hétköznapjairól a K&H jövőkutatás szerint. A különböző új technológiák fejlődése ugyanúgy érinti a globális és a magyar gazdaságot is, csak az a kérdés, hogy melyik ország milyen gyorsan reagál, másként fogalmazva mennyire tud innovatív lenni.szuperhármasMagyarország nem áll rosszul, de még mindig van hova fejlődni. 

A világ 130 országát rangsoroló Global Innovation Index 2020-as listáján Magyarország a 35. helyet foglalja el. A K&H jövőkutatás szerint a magyar gazdaság helyezése reális, de nagyon komoly eltérések figyelhetőek meg az egyes szegmensek között.

Kedvező többek között a telekommunikációs és pénzügyi, infrastrukturális háttér, az 5G-s hálózatok, továbbá az azonnali utalási rendszer, valamint az utóbbihoz köthető másodlagos azonosítási folyamat. Az államigazgatás egyes területeire sem lehet panasz, sok szolgáltatás érhető el például az Ügyfélkapun.A már említett gyorsulás fokozatai 2030-ig a következők

- az 5G és majd 6G megjelenése,

- a kvantumszámítógépek megjelenése, elterjedése,

- a blockklánc (blockchain) technológia térnyerése.

“Az adatátviteli és számítási sebességet elképesztő mértékben felgyorsítják majd a digitális transzformációt és vele együtt az életünket is.” - mondta Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője. Hozzátette: “Ma a legtöbben a kriptodevizákhoz kötik a blockchain-technológiát, ám valójában ennél sokkal többre hivatott ez a rendszer és az évtized végére szinte mindenhova be fog törni.” 

A blockchain technológia válasz lehet a szervezetek egyik legnagyobb kihívására: a hálózatokban megosztott információ biztonságos kezelésére. Legyen szó maximálisan biztonságos fizetési protokollokat kereső pénzügyi szolgáltatásokról, érzékeny állampolgári adatokat kezelő hivatalos szervekről vagy az ellátási láncok átláthatóságát növelni kívánó vállalkozásokról, a blokkchain-technológia mindegyik számára komoly előnyöket kínál majd.

Forrás: K & H
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását