2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Csúcstechnológia a mérnök hallgatóknak

Novemberben tizenegy intézmény mintegy ötven hallgatója mérhette össze tudását az XXVI. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyen.
2021. december 9. csütörtök 13:33 - HírExtra

A három napos megmérettetésnek idén a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara adott otthont. A verseny támogatói között ez alkalommal is szerepelt az egyetemmel régóta együttműködésben Eaton is. A nemzetközi energiagazdálkodási vállalat már korábban is együttműködött az egyetemi kutatólaboratórium fejlesztésében, idén pedig újabb felajánlást tett a programozóverseny helyezett diákjai számára. 

“Célunk, hogy az egyetemi tanulmányok végeztével olyan mérnökök kerüljenek ki az intézményekből, akik ismerik és magabiztosan használják innovatív termékeinket, hiszen ezek az eszközök, berendezések a gyártási és termelésirányítási rendszerek szinte minden részén javítják a hatékonyságot és megbízhatóságot.” - emelte ki Szontág Balázs, az Eaton marketing menedzsere.  

Az Eaton számára kiemelten fontos a Debreceni Egyetemmel való együttműködés, mivel a folyamatosan fejlődő technológiákkal a hallgatóknak is tisztában kell lenniük, így az eszközállomány frissen tartása egy kulcsfontosságú feladattá vált a számukra. “Önmagában ezek az eszközök semmit sem érnek, ha nincs aki ismeri, használja, de legfőképpen érti őket. Mi korszerű gyakorlati tapasztalatokkal és piacvezető technológiai megoldásokkal szeretnénk segíteni a jövő mérnökeinek szakmai fejlődését. Ha a hallgatók a labor oktatási keretein belül a mi termékeinken keresztül szerzik meg az első valós élményeket, a mi automatizálási eszközeinkkel gyakorolnak hétről hétre, akkor a felhalmozott tapasztalat a későbbiekben versenyképesebbé teszi őket.” - hangsúlyozta Szontág Balázs.  

Éppen ezért az idei versenyen is elsősorban olyan tárgyi nyereményt ajánlott fel az Eaton, amit a fiatal mérnökök akár otthon is használhatnak. Az Eaton ajándékcsomag az xComfort Smart Home rendszerének termékeit tartalmazta, például központi vezérlőegységeket, rádiófrekvenciás technológiával operáló vezeték nélküli kapcsoló paneleket, valamint ugyancsak vezeték nélküli fényerőszabályzó kapcsolókat. Az Eaton különdíját ez alkalommal a SEMTE (Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem) hallgatói vihették haza. 

Forrás: Red Lemon
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását