2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az MSZP ragaszkodik az áfacsökkentéshez

A Fidesz tétlensége miatt 14 éves rekordot döntött az infláció novemberben és az élelmiszerek olyan mértékben drágultak, hogy sokaknak már a luxust jelenti egy szelet margarinos kenyér - írja közleményében az MSZP.
2021. december 27. hétfő 12:37 - HírExtra

Az MSZP közleménye: 

"A fideszes politikusok is tudják, hogy a magyar fizetések nem elegendőek a tisztes megélhetéshez, 11 évig mégsem csináltak semmit. Cinikusan nézték az alacsony fizetéseket, és szó nélkül adták a megalázóan kevés nyugdíjat. A választás előtt hitelből kiszórt egyszeri juttatások hamar elfogynak ilyen árak mellett, utána pedig továbbra is marad a drágaság és a nélkülözés milliók számára. A NER luxusát élvező fideszes képviselők ugyanis nem érzékelnek semmit az elszabaduló árakból, azonban a magyarok háromnegyede az uniós szegénységi szint alatt él. Számukra az árak drasztikus emelkedése már mindennapi kihívást jelent. 

Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között is csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal. 

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen! 

A kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy adócsökkentéssel olcsóbbá tegye az élelmiszereket! A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken! Azonban ismerjük a Fideszt, ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát az élelmiszerárak csökkentésére."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását