2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ellenzék: a népszavazás egy lépés a kormányváltáshoz

Már 25 ezer aláírást gyűjtöttek össze a DK, a Jobbik, az LMP, az MMM, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, valamint az MKKP aktivistái a múlt csütörtökön indult népszavazási kezdeményezés támogatására.
2021. december 21. kedd 18:00 - HírExtra

Az ellenzéki szövetség közleménye

"Az egységes ellenzék által kezdeményezett jövővédő népszavazás célja, hogy Magyarország legyen mindenkié: végre vegyük kezünkbe a járvány miatt nehéz helyzetbe került  magyarok megsegítését, és hogy a kormány magyarok érdekeit védje, ne pedig a fideszes kiváltságosok és Kína érdekeit!

Az álláskeresési járadék jelenlegi három hónapos időtartama a legalacsonyabb az EU-ban, ami azt mutatja, hogy az Orbán-kormány csak emberi erőforrásként tekint ránk, és a végletekig kizsigerel minket. A járadék kilenc hónapra emelése önmagában természetesen nem oldja meg az ország szociális gondjait, de kijelöli azt az utat, amin haladunk kell.

A Fudan egyszerre külpolitikai üzenet is, ahol hitet teszünk az ország uniós tagsága mellett, egyben a fiataloknak szóló üzenet is, akiktől Orbán Viktor elvenné a még meg sem épült Diákvárost,  a tanulási lehetőséget, hogy mindezeket a kínai kommunista pártnak adja.

Most bebizonyosodik, hogy van igény a demokráciára Magyarországon, hogy az egységes ellenzék közös aláírásgyűjtése újra mozgósítani tudja a változást akarókat, mert a nyílt diktatúra irányába lépkedő NER egyre több ember számára válik élhetetlenné. Az ellenzéki összefogás e rendszer helyett kínál alternatívát.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint fantasztikus látni, hogy milyen lelkesedéssel állnak sorba, hogy nemet mondjanak a keleti diktatúrákra és igent a nyugati jólétre.

Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője elmondta, hogy egymás kezéből vették ki a tollat az aláírók Gödöllőn, mert nagyon érzékenyen érinti őket, hogy három hónap alatt nem lehet munkát találni, de a gyerekeknek akkor is kell enni adni.

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, amíg valaki aláír, olyan elszántság látszik az arcán, amivel egyetlen hatalom sem szállhat szembe soha. Nagyon jó ezt látni!

Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja, országgyűlési képviselőjelölt szerint az előválasztás világosan megmutatta, hogy van igény a demokráciára Magyarországon, az emberek nem akarják Orbán Viktorra bízni az ország jövőjét.

Az MSZP által támogatott Vajda Zoltán képviselőjelölt, a XVI. kerületi önkormányzati képviselő, elmondta, hogy az Örs vezér téren folyamatosan jönnek aláírni. Az emberek inkább várnak 10 percet, mint újabb 4 évet!

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési frakciójának vezetője azt tapasztalta, hogy sokan vannak, akik leváltanák a hatalom embereit. Ez a népszavazás az első lépés a kormányváltás felé.

Bana Tibor, a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselőjelöltje az aktivisták áldozatos munkáját hangsúlyozza. Az ő segítségükkel tudják a legkisebb településekre is eljuttatni az íveket."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását