2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A fiatal bajnok elárulta: az e-sport kemény munka

Elias Nerlich szerint óriási stressz a képernyő előtt irányítani a virtuális focistákat.
2021. július 11. vasárnap 11:19 - HírExtra

Nagyot téved, aki azt gondolná, hogy az e-sport játékosoknak kizárólag jó reflexekre van szüksége. A német e-sport bajnok, Elias Nerlich például rendszeres testedzéssel tartja karban magát - írja az E-sport magazin

A 22 éves tehetség karrierje az interneten kezdődött. És bár Németország-szerte gyerekek ezrei álmodoznak hasonló pályáról, az érvényesülésük esélye meglehetősen alacsony: annak a 22 profi csapatnak az egyikébe kellene bekerülniük, amelyek a virtuális Bundesligában mérkőznek meg egymással. A bajnokságok döntői általában valódi stadionban, tízezres közönség előtt zajlanak. 

Nerlich-nek azonban sikerült, ami csak keveseknek: az érettségi után megszakította a tanulmányait, és mostanra már főállásban a Fifa virtuális játékosa. Hétköznapjairól mesélve elmondja, hogy nem csak a konzolos tréning játszik nagy szerepet az életében. Legalább ilyen fontos a megfelelő táplálkozás és a fizikai fittség is, ezért rendszeres edzéseken kell résztvennie. Hobbijai közé tartoznak a nyereményjátékok is.

Ebből is kiderül, az e-sportolókra nem áll meg a számítógépes játékosokról elterjedt sztereotípia, amely szerint pizzát zabálnak és kólát vedelnek. Épp ellenkezőleg: a munkájukhoz szükséges szem- és kézkoordinációt csak azok tudják kivitelezni, akik egyébként is sportos életmódot folytatnak. A pályán milliszekundumok alatt kell döntést hozni, így a renyheségnek nincs helye. 

“Fejben mindig egy lépéssel előrébb kell járnod. Minden meccs óriási pszichés stressznek teszi ki az embert” - mondja Nerlich, aki egyhuzamban nyolc órát is eltölt ilyenkor a gép előtt. Ezek után nem csoda, hogy az e-sport sztárjai igen fiatalok: csúcsteljesítményt általában 17 és 25 éves koruk között tudnak nyújtani. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását