2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mennyire elterjedtek a napelemek Magyarországon?

Hazánkban az 1980-as évek végére tehető a napelemek megjelenése, az ekkor még ritkaságszámba menő rendszerek mára már hétköznapivá váltak mind a környezettudatos háztartások, mind pedig a gazdaságosabb működésre törekvő vállalatok és ipari parkok körében.
2021. június 7. hétfő 16:21 - HírExtra

Hogyan állunk az Unióhoz képest?

Bár Magyarországon is egyre szélesebb körben terjed a napelemes rendszerek használata, az Európai Unióhoz, azon belül is az északi országokhoz képest van még mit behoznunk a megújuló energiaforrások kiaknázása terén. A napenergia-felhasználás terén a legnagyobb kapacitással Németország rendelkezik, több, mint 58 gigawatt termelésére alkalmasak az országban telepített napelemek. 

Az európai zöld megállapodás keretei közt nem kisebb cél került kitűzésre, mint hogy 2050-re Európa legyen az első karbonsemleges kontinens, ahol az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke nullára csökkenthető. 

Az irány tehát adott Magyarország számára is, a számos, különböző napelemes rendszerek telepítésére is igényelhető támogatásnak hála egyre többen lépnek egy fenntarthatóbb útra.

Napelemek és egyéb környezettudatos eszközök

Napelemes rendszer telepítésével nem csak a környezetünk lesz hálás a csökkentett károsanyag-kibocsátásunkért, hanem pénztárcánk is megköszöni ezt a döntést. A napelem telepítés egyértelműen hosszú távú beruházás, azonban megtérülése és környezetbarátsága elegendő indokként szolgál amellett, hogy merjünk belevágni. 

A napelemeknél viszont nem áll meg egy környezettudatos háztartás kialakítása. Amennyiben már megújuló energiával hűtjük-fűtjük otthonunkat, akkor innentől már csak egy lépés az, hogy családi autónkat is a nap energiája hozza mozgásba. Remek kombináció a napelemrendszer és az elektromos autó, hiszen a karbonsemlegesség mellett megspóroljuk az egyre dráguló üzemanyag költségeket, és nem kell többé sorban állnunk a benzingőzös kutakon sem. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását