2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Minden idők legjobb Eb meccsei

Rengeteg emlékezes mérkőzést játszottak már az Európa-bajnokságokat történetében, ezekből gyűjtöttünk össze egy kis összegzést.
2021. június 5. szombat 09:35 - HírExtra

Dánia-Németország 2-0

Ez egy kakukktojás, mert itt nem magát a mérkőzést kell kiemelni, hanem a dánok Eb-győzelmét, amely ezen a meccsen született meg. Minden idők egyik legnagyobb csodáját vitte végbe Dánia az 1992-es Európa-bajnokságon, ahova ki se jutottak eredetileg. 

A sors azonban úgy hozta, hogy Jugoszlávia az országban dúló háború miatt nem indulhatott, helyükre pedig a dánok ugrottak be a strandról, felkészülés nélkül. Az utolsó pillanatban „összeállt” csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és a göteborgi döntőben meg is lepték a toronymagas esélyes Németországot. Egy nagyon izgalmas és jó mérkőzést játszott a két csapat, amit végül 2-0-ra Dánia nyert meg a 22Bet szerint.

Franciaország-Portugália 2-1

A 2000-es Eb minden idők egyik legjobb tornája volt, ahol egy nagyon izgalmas döntőt játszottak a franciák és az olaszok, de egy körrel előbb volt egy még jobb mérkőzés. 2000 június 28-án Franciaország és Portugália találkozott az elődöntőben, a portugálok pedig már a 19. percben előnybe kerültek. Az előny azonban nem tartott ki és Thierry Henry egyenlíteni tudott a második félidő elején, így jöhetett a hosszabbítás. 

A találkozó egyértelműen a támadófociról szólt, mindkét csapat tele volt helyzetekkel, de végül egy tizenegyes döntött a találkozón. Ha valaki nem látta Abel Xavier kezezését akkor érdemes megnézni, aki pedig látta az örökre megjegyezte azt a pillanatot. A franciák végül megkapták a tizenegyest, amit Zidane higgadtan bevágott a 116. percben, ezzel pedig a döntőbe lőtte a csapatát, amit végül meg is nyertek. 

Magyarország-Portugália 3-3

Csak hogy egy kis hazait is említsünk, a 2016-os Eb-n egy parádés találkozót játszott a későbbi győztessel a magyar válogatott. A 19. percben megszerezte a vezetést Gera Zoltán egy gyönyörű találattal, amit végül meg is választottak a torna legszebb góljának. Még az első félidő előtt egyenlíteni tudtak a portugálok Nani révén, ez azonban nem törte meg a magyarok fiúkat és Dzsudzsák újra megszerezte a vezetést, amire gyorsan jött a válasz Cristiano Ronaldótól. 

A csapat ezután se állt vissza védekezni és 5 perccel később Dzsudzsák újra megszerezte az előnyt, amit pár perc múlva sajnos egy újabb Ronaldo gól követett. Természetesen a 3-3-as döntetlen után sem volt okunk a szomorúságra, hiszen meg lett a csoport első helye és mellé lejátszottuk az Eb egyik legizgalmasabb mérkőzését. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását