2024. március 19. - József, Bánk

A Barca ellen focizik utoljára a Fradi a BL-ben

Az FC Barcelona ellen játssza utolsó hazai csoportmérkőzését a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a magyar bajnokcsapat szerda este a Puskás Arénában fogadja a már biztos továbbjutó, százszázalékos katalánokat.
2020. december 1. kedd 11:43 - HírExtra

Szerhij Rebrov együttese az előző körben néhány pillanatra volt attól, hogy nagy bravúrt érjen el az olasz bajnok Juventus otthonában, de Alvaro Morata 92. percben fejelt góljával végül a torinóiak diadalmaskodtak 2-1-re.
    
A két csapat a csoportküzdelmek nyitófordulójában a Camp Nou Stadionban találkozott egymással, akkor kiválóan kezdett a Ferencváros, amely Tokmac Nguen révén egy lesgólt szerzett, majd Isael lőtt kapufát. Ezt követően azonban a Barca érvényesítette a papírformát, a félidőben Lionel Messi és Ansu Fati góljával vezetett, majd Philippe Coutinho révén növelte előnyét, végül a hajrában Gerard Piqué kiállítását követően - ami után Ihor Haratin talált be büntetőből - emberhátrányban is még két gólt szerezve aratott magabiztos, 5-1-es győzelmet.
    
A szerdai összecsapáson is a Barcelona a favorit, ugyanakkor Ronald Koeman együtteséből rengetegen hiányoznak majd sérülés miatt. Legutóbb, az Osasuna ellen 4-0-ra megnyert bajnokin Clément Lenglet szenvedett bokasérülést, és csatlakozott a maródiakhoz, Gerard Piquéhez, Sergi Robertóhoz, Ansu Fatihoz és Sergio Busquetshez.
    
Nagy kérdés, hogy a holland szakember milyen kerettel érkezik majd Budapestre, hiszen már a legutóbbi fordulóban is pihentette néhány sztárjátékosát, így a Dinamo Kijev otthonába nem utazott el a hatszoros aranylabdás Lionel Messi és a holland Frenkie de Jong sem.
    
A Barca támadósora így is jól működött, hiszen Martin Braithwaite kétszer, a világbajnok Antoine Griezmann pedig egyszer talált az ukránok kapujába, ráadásul - Messihez hasonlóan - mindketten eredményesek voltak vasárnap, az Osasuna ellen is.
    
Amennyiben Messi a csapattal tart, akkor pályafutása során másodszor léphet pályára Magyarországon. Budapesti debütálása rövid, de annál emlékezetesebb volt, hiszen az argentin válogatottban 2005. augusztus 17-én csereként pályára lépve mutatkozott be, de mindössze 43 másodperc után kiállították, mert lekönyökölte Vanczák Vilmost.
    
A Ferencváros hazai fronton továbbra is veretlen az idényben, legutóbb az MTK Budapest elleni örökrangadón nyert magabiztosan a gárda, amivel már 59 bajnoki óta nem talált legyőzőre a Groupama Arénában.
    
Az biztos, hogy bármilyen eredmény is születik a Puskás Arénában, illetve Torinóban, a Juventus-Dinamo Kijev összecsapáson, a negyed évszázad után újra BL-résztvevő Ferencvárosnak az ukrán fővárosban esélye lesz megszerezni a jövő heti utolsó fordulóban a csoport harmadik helyét, amellyel tavasszal az Európa-liga legjobb 32 együttese között folytathatná nemzetközi szereplését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását