2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

151 milliárd forintot toltak a kkv-ba

A lízingtársaságok a Magyar Nemzeti Bank Nhp Hajrá programjában összesen 151,2 milliárd forint értékben finanszírozták a mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásait, eszközbeszerzéseit tavaly április óta - közölte a Magyar Lízingszövetség pénteken az MTI-vel.
2021. április 9. péntek 11:14 - HírExtra

A beruházási célú Nhp-felhasználásból 23 százalékkal részesedik a lízing. Csak a mikrovállalkozásokat nézve ez az érték már 48 százalék - írták hozzátéve, hogy a kisebb vállalkozások beruházásai finanszírozásában a lízingnek kulcsszerepe van.
    
A lízingszövetség összesítése szerint a jegybanki programban megkötött lízingszerződések esetében az átlagos futamidő alig több mint 5 év, a finanszírozott összeg pedig átlagosan 10,6 millió forintot tett ki.
     
Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára a közleményben ismertette, hogy a kedvezményes jegybanki hitelprogramok az elmúlt években elsősorban a haszonjármű-, valamint az agrárgép- és építőgép-finanszírozásban kaptak kiemelt szerepet.
    
A koronavírus-járványhoz köthető bizonytalanság miatt még óvatosak a vállalkozások, de a járvány visszahúzódásával várhatóan felívelő pályára kerül beruházási kedv - jegyezte meg Tóth Zoltán utalva arra, hogy a most kibővített keretösszegű Nhp Hajrá jó lehetőségeket tartogat a cégek számára.
    
Április elején a jegybank 500 milliárd forinttal 3000 milliárd forintra emelte a program keretösszegét - idézték fel a közleményben.
    
A lízingcégek felkészültek a járvány miatt visszaeső gazdaság újraindítására, valamint a hitelmoratórium lejárta utáni helyzetre, és a vállalkozások fejlődéséhez biztosítani tudják a forrásokat, legyen szó kedvezményes jegybanki vagy piaci lízingkonstrukciókról - olvasható a lízingszövetség közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását