2021. április 11. - Leó, Szaniszló
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mi lesz a SZÉP-kártyán ragadt pénzekkel?

Az MSZP februárban törvényjavaslatot nyújtott be azért, hogy a járványhelyzetre tekintettel tegye lehetővé a kormány, hogy a Széchenyi Pihenőkártya rekreáció és szálláshely „zsebeiben” bent ragadt pénzből is lehessen meleg ételt fizetni - írja keddi közleményében az MSZP.
2021. április 6. kedd 12:16 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"A kormány március 28-tól ugyan újra megtiltja a lejárt SZÉP-kártyás egyenlegekre a díjfelszámítást a szolgáltatóknak, de továbbra sem tesz semmit azért, hogy változzanak a kártya felhasználásának szabályai. Az MSZP szerint azonban a jelenlegi helyzetben ennél többet kell tenni, éppen ezért újra benyújtjuk az Országgyűlésnek a javaslatunkat.

A magyar családok, dolgozók, vállalkozók lassan egy éve reménykednek abban, hogy a bajban segít rajtuk a kormány, de sajnos újból és újból csalódniuk kell. Senkinek sem érdeke, hogy ezek a juttatások ne legyenek felhasználva, sem annak, aki kapja, sem pedig azoknak a vállalkozásnak, ahol felhasználhatnák azokat. Amikor a vállalkozások a talpon maradásért, a dolgozók pedig a munkanélküliség elkerüléséért küzdenek, minden segítséget meg kell adni a bajbajutottaknak.

Ezért az MSZP továbbra is azt követeli, hogy a kártyán lévő pénzösszeget ne kelljen alszámlák között megkülönböztetni, azokat egységesen lehessen költeni, valamint terjesszék ki élelmiszervásárlásra is a felhasználhatóságot!"

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását