Mi lesz a SZÉP-kártyán ragadt pénzekkel?

Az MSZP februárban törvényjavaslatot nyújtott be azért, hogy a járványhelyzetre tekintettel tegye lehetővé a kormány, hogy a Széchenyi Pihenőkártya rekreáció és szálláshely „zsebeiben” bent ragadt pénzből is lehessen meleg ételt fizetni - írja keddi közleményében az MSZP.

Az MSZP közleménye:

"A kormány március 28-tól ugyan újra megtiltja a lejárt SZÉP-kártyás egyenlegekre a díjfelszámítást a szolgáltatóknak, de továbbra sem tesz semmit azért, hogy változzanak a kártya felhasználásának szabályai. Az MSZP szerint azonban a jelenlegi helyzetben ennél többet kell tenni, éppen ezért újra benyújtjuk az Országgyűlésnek a javaslatunkat.

A magyar családok, dolgozók, vállalkozók lassan egy éve reménykednek abban, hogy a bajban segít rajtuk a kormány, de sajnos újból és újból csalódniuk kell. Senkinek sem érdeke, hogy ezek a juttatások ne legyenek felhasználva, sem annak, aki kapja, sem pedig azoknak a vállalkozásnak, ahol felhasználhatnák azokat. Amikor a vállalkozások a talpon maradásért, a dolgozók pedig a munkanélküliség elkerüléséért küzdenek, minden segítséget meg kell adni a bajbajutottaknak.

Ezért az MSZP továbbra is azt követeli, hogy a kártyán lévő pénzösszeget ne kelljen alszámlák között megkülönböztetni, azokat egységesen lehessen költeni, valamint terjesszék ki élelmiszervásárlásra is a felhasználhatóságot!"

Forrás: MTI