2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vb-selejtező: Paulo Sousa kihirdette a magyarok elleni lengyel keretet

A magyar válogatottal egy világbajnoki-selejtező csoportban lévő lengyel válogatott szövetségi kapitánya, Paulo Sousa kihirdette szűkített keretét csapata márciusi mérkőzései előtt.
2021. március 17. szerda 09:51 - HírExtra

Az eddigi kinevezésekhez képest, az edző 8  játékost törölt a listáról. Néhány döntésével sokaknak kellemetlen meglepetést okozott. Ilyen volt például Tomasz Kędziora vagy Bartosz Kapustka hiánya. Az első nagyon fontos szerepet játszik a Dynamo Kiev csapatában, míg Kapustka a Legia Warszawa és PKO Ekstraklasa egyik legjobb játékosa.

Alig egy hét múlva Sousa debütálni fog lengyel szövetségi kapitányaként. A jövő évi világbajnokság első selejtező mérkőzésen lengyelek Magyarország ellen lépnek pályára. Szakértők azonban félnek, hogy Sousának nincs annyira nagy tudása a lengyel játékosokról, hogy megfelelő döntéseket hozzon. Bogusław Kaczmarek, volt edző szerint most nincs időnk próba-hiba módszer bevezetésére, mert ez a legfontosabb március a lengyel futball történetében. Most a jövő világbajnokság- és az Európa bajnokságon való sikeres részvétel a tét.

Nehéz racionálisan megmagyarázni Kędziora hiányát. Hiányzik Kapustka is, aki jeleket adott, hogy a hívottak között kell lennie. Kíváncsi vagyok, hogy Paulo Sousa honnan szerzi a tudását a lengyel játékosokról? Leo Beenhakker asszisztenseként teszem fel ezt a kérdést, hiszen nehéz mindent megtudni egy futballistáról a videóelemzésből. Azt is meg kell vizsgálni, hogy ki milyen ember – fűzte hozzá Kaczmarek.

Paulo Sousa a konferencián hangsúlyozta, hogy biztos abban, hogy majd meg fogják érteni a döntéseit, ha megnézik az egyes mérkőzéseket és meglátják azt a koncepciót, amelyet a pályán szeretnének bemutatni. A végén elmondta, hogy neki is fontos a győzelem.

Minden edző nyerni akar, ez nincs másképp az én esetemben sem. A célunk, hogy minél több pontot szerezzünk, és ha versenyben akarunk lenni, minden meccsen a győzelemért kell harcolnunk. Egy mérkőzést sokféle szempontból meg lehet vizsgálni, így az elemzés különösen fontos. Olyan ellenfelekkel nézünk szembe, akiknek a játékosaik a legerősebb bajnokságokban szerepelnek hétről hétre. Realistának kell lennünk, de tisztában vagyunk vele, hogy milyen szintet képviselünk. A megfelelő hittel és elhivatottsággal sikeresek lehetünk” – mondta Sousa, aki elárulta, hogy a Juventusban védő Wojciech Szczęsny lesz a válogatott első számú kapusa.

A lengyelek március 25-én a Puskás Arénában a magyar labdarúgó-válogatott ellen kezdik a jövő évi, katari világbajnokság selejtezősorozatát, majd három nappal később Andorrát fogadják Varsóban, március 31-én pedig Angliával találkoznak Londonban. A csoportban szerepel még Albánia és San Marino.

Unibet bukméker szerint Lengyelország az első selejtezősorozat mérkőzésének a favoritja. Magyar válogatott nyereségét Unibet analitikusai 3.55-re mérték. 100 forintot fogadva kereshetünk 355 forintot.  Ha 100 forintot fogadunk Lengyelország győzelmére, akkor duplázásra számíthatunk győzelem esetén. Több információt és Unibet véleményeket a VB selejtező fogadásokről a CasinoShark.hu oldalon találja.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását