2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

MSZP: ne a kaszinós haverokat támogassák!

Fidesz a milliárdos kaszinós haverok támogatása helyett az emberek megélhetésének biztosításával foglalkozzon! - írja szerdai közleményében Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP politikusa.
2020. november 19. csütörtök 08:07 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"A kormány ahelyett, hogy az emberek megélhetésének biztosításával foglalkozna, inkább a milliárdos kaszinós haverjai támogatásával van elfoglalva. A Fidesz ugyanis még a veszélyhelyzet árnyékában is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a korlátozások ne érintsék a milliárdos hasznot hajtó kaszinókat.

A Fidesznek az érdemi kormányzással kellene foglalkoznia, mivel a megkésett és szűkmarkú intézkedései miatt már eddig is tömegek kerültek nehéz helyzetbe, és még több ember fog hasonló sorsa jutni, ha továbbra is csak egy szűk elit érdekeit akarja kiszolgálni.

Az MSZP már a válság kezdete óta azt követeli a kormánytól, hogy biztosítsa az emberek megélhetését. Ezért akarjuk a 80%-os bértámogatás bevezetését! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Továbbá 100%-os táppénzt kell biztosítani mindenkinek a veszélyhelyzet ideje alatt, aki megfertőződik vagy karanténba kerül azért, hogy ne kelljen dönteniük az anyagi biztonságuk és a saját vagy mások egészsége között.

Gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. A családoknak pedig érdemi támogatást kell nyújtani, ezért elengedhetetlen a családi pótlék, a GYES, a GYET és az anyasági támogatás azonnali megduplázása.

Az MSZP szerint a biztos megélhetés mindenkinek jár, ezért szociáldemokrata pártként az esélyegyenlőségért, a szociális biztonság megteremtéséért és a társadalmi igazságtalanságok megszüntetéséért harcol."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását