2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mit viselj, és mit ne munkahelyeden férfiként?

Az öltözködés a történelem során nem okozott sok fejtörést az embereknek. Mindenki azt a ruhát hordta, amit megengedhetett magának, tehát ami a társadalmi osztályának megfelelt. Divat csak a nagyon gazdagok számára létezett. Az ipari forradalom után egyre olcsóbbá váltak a ruhák, így a fokozatosan kialakuló posztindusztriális társadalom tagjainak több és több választási lehetősége adódott.
2020. október 31. szombat 11:23 - HírExtra

Napjainkban annyi féle öltözködési stílus létezik, és annyi különböző módon öltözködnek az emberek, hogy nagyon nehéz helyzetbe kerülhetünk akkor, amikor próbáljuk eldönteni, hogy mi a megfelelő öltözet a munkahelyünkre. Mindig fekete hosszú nadrágban kell lennem, vagy néha farmer is jó, esetleg pénteken egy jogger nadrág? Ebben a cikkben megtalálod, hogy mi a munkahelyi öltözködés megfelelő módja. 

A munkahelyen való öltözködés jelentősége

Az első kérdés, ami felmerülhet bennünk az irodai öltözködéssel kapcsolatban, hogy „Miért foglalkoznék egyáltalán ezzel?”. Az ok nem más, mint az, hogy az öltözködésed, ahogy sok más tényező is, befolyásolni fogja a cégen belül elfoglalt helyed. Hatással lesz arra, hogy munkatársaid hogyan gondolnak rád, főnökeid miként ítélnek meg, ez pedig befolyásolni fogja a cégen belüli előrehaladásodat. Természetesen a jó megítéléshez és előléptetésekhez elengedhetetlen a szakmai kompetencia és megfelelő munkavégzés, de ezek nem elegendőek. Úgy kell ruházkodnod, mint az az ember, akinek szeretnéd, hogy lássanak. Ha azt akarod, hogy nevezzenek ki osztályvezetőnek, öltözködj úgy, mint egy osztályvezető, ezért felejtsd el a férfi melegítőnadrágot és a hozzá passzoló tréning felsőt a munkahelyeden.  

A megfelelő irodai öltözködés

Fektessük le az alapokat a legelején. A szakadt, nem tökéletes állapotú, provokatív feliratú vagy mintájú ruhadarabokat mindig kerüljük. Még ha nem is szólnak miatta, onnantól a főnököd sohasem tudhatja, hogy mikor jelensz meg nem megfelelően, miközben arra lenne szükség, hogy ő bármikor bizalommal behívhasson egy tárgyalásra. 

A munkahelyi öltözködésben a nagy választópontot az ügyfelek jelentik. Ha tudod, hogy aznap nem fogsz ügyfelekkel találkozni a „casual” öltözködés megfelelő. Például egy elegáns férfi nadrág, egyszínű farmer nadrág vagy vászonnadrág, ami nyáron akár rövid is lehet, tökéletes választás. Azonban a casual viselet nem foglalja magába a sportnadrágokat, így ezeket érdemes elkerülni. Emellett ajánlott legalább heti kettő vagy három napon inget hordani. Nem kell elegáns ingnek lennie, válassz kényelmes, stílusos darabot, ami azt mutatja, hogy adsz magadra. Egy szép öv beszerzése kötelező, egy félelegáns cipővel együtt. 

Férfiaknak egy karóra nagyon ajánlott. Viszont mi történik akkor, ha ügyféllel kell találkozni? A legjobb módszer, ha az irodában tartunk magunknál egy szett elegáns ruhát, így nem érhet meglepetés, és nem kell egész nap öltönyben feszítenünk egy félórás tárgyalás kedvéért. 

Összegzés

Nem is olyan bonyolult tudomány a munkahelyi öltözködés, mint aminek látszik. Fejben kell tartanunk, hogy kik akarunk lenni a munkatársaink szemében, és kikkel fogunk találkozni aznap. Lehet, hogy egy kicsit meg kell újítanunk ruhatárunkat ennek érdekében, de egy két szép, új férfi hosszúnadrág, elegáns ing mindenkinek jár.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását