2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Új Gothár-film készült

November 26-ától láthatják a hazai mozikban a nézők a Megáll az idő rendezőjének új filmjét, a Hét kis véletlent.
2020. október 27. kedd 12:26 - HírExtra

A rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozó alkotás főszereplői Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér. Mellettük olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd a vásznon, mint Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István. A film egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a múlt emlékeihez, a történet fordulópontjai villámcsapás szerűen mennek végbe, mint amikor egyszerre megértünk valamit és nyilvánvalóvá válik egy rejtett összefüggés. A film nemrégiben meghívást kapott a november 6-14. között zajló Sevillai Filmfesztiválra. Gothár Péter a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával tizenöt év után rendezett ismét mozifilmet, melyhez Frank Rizzo készítette a plakátot.  

A Hét kis véletlen egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közel-, és távolmúlt emlékeihez. Filmes kalandozás térben, időben, lélekben… A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyváros belsejében. Fanatikus rajongással kórust vezet. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága”. Röpke időre a család valamennyi tagja attól tart, hogy minden megváltozott. De aztán megnyugodhatnak, mert „de nem”. Ez a történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet. 

„A plakát tervezésénél egy olyan képet kerestünk, amely nem csak megmutatja a film különös, színes vizuális világát, hanem a történetből is felvillant valamennyit. Ebben a Siena-i jelenetben találtuk meg az ehhez talán legalkalmasabbat, amely szerintem szépen megmutatja, ahogy Blanka karaktere napfényt hoz a Judit által játszott nő, egykori tanárnője egyhangúvá vált életébe, és fenekestül felforgatja azt. Rögtön szerelmesek lettünk a filmnek ebbe a napsütötte kockájába, amin múlt és jelen együtt van: a két nő előre tekintve, semmivel sem törődve dobta le magát az ezeréves kövekre. A néhány szem eper sem véletlen, mint a szexualitás, a földi és mennyei örömök, a tökéletesség jelképe, és az éles szeműek még egy finom utalást is leolvashatnak a plakátról a Megáll az idő-re.” – mondja Frank Rizzo grafikus.

A fim főszereplői Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér. További szerepekben olyan neves színészeket láthatunk, mint Bagossy László, Bajomi Nagy György, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István.

A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina.  

A film világpremierje az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, nemrégiben meghívást kapott a november 6-14. között zajló Sevillai Filmfesztiválra és november 26-ától látható a hazai mozikban a gyártó Filmpartners forgalmazásában.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását