2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Frissítés a Simonka Györgyről közölt Párbeszédes feljelentéshez

Simonka György a napokban eljuttatta szerkesztőségünkhöz helyreigazítási kérelmét, mikor a HírExtra közölte a Tordai Bence, a Párbeszéd politikusának nyilatkoztatát, melyben feljelentést tesz a fideszes politikus ellen.
2020. július 24. péntek 21:51 - HírExtra


A Parbeszéd általunk publikált közleménye itt olvasható.

Simonka ezután levélben közölte a HírExtrával, nincs semmiféle köze az ügyhöz, nem is köthető a Magyar Termész TÉSZ-hez, így sértik a jó hírnévhez való jogát. 

Mint írja: Tordai Bence kijelentése nem össze tartozó dolgokat mos egybe, hamis színben tünteti fel a valóságot. „Önök ezzel a megnevezéssl (ti. Simonka-ügy – aszerk.) azt a látszatot keltik, hogy a büntető ügyhöz kapcsolódóan ért el pernyerést a Transparency International, ami egyszerűen nem igaz. Ugyanis a TI az Államkincstár ellen nyert pert közérdekű adat kiadása iránt a MAGYAR TERMÉS TÉSZ-szel kapcsolatban, ami semmilyen módon nem köthető hozzám, nem velem kapcsolatos ügy.”

Mindezt úgy közölte szerkesztőségünkkel, mintha a cikk tartalma a HírExtra kijelentése vagy akár véleménye lenne, nem pedig a Párbeszéd politikusának közleménye. Ebben Simonka igen nagyot téved, egy politikai nyilatkozat tartalma SOSEM a szerkesztőség véleményét tükrözi, a benne foglalt állításokat, NEM a szerkesztőség állítja, pusztán nyilvánosságra hozza. Egy normális demokráciában ez nem is lehet vita tárgya, ez a média alapvető feladata. 

A valóságnak tartozunk annyival, hogy Simonka ellen vádat emeltek azzal a címszóval, hogy bűnszervezetével több mint 1,4 milliárd forint pályázati pénzt lopott el.

És amit az ügyről index.hu írt:

„A vádirat szerint a két férfi által képviselt cég 2015-ben kezdte meg a Magyar Termés TÉSZ Kft. felszámolását, amelynek során hamar világossá vált számukra, hogy a társaság tényleges irányítója Simonka György. Ezért Pusztaottlakán találkoztak a politikussal, akivel – a vád szerint – megállapodtak abban, hogy a felszámolást Simonka elképzelései alapján bonyolítják. A felszámolók célja az volt, hogy az eljárásból felszámolói díjként 20 millió forintot tudjanak keresni, amire csak akkor lett volna esélyük, ha a vagyont a lehető legmagasabb áron értékesítik, ugyanis a felszámolói díj az összvagyon mindössze öt százaléka volt. Ez azonban ellentétes volt Simonka érdekeivel, így abban állapodtak meg, hogy az eljárás végén a befolyt összeget a politikus készpénzben kiegészíti 20 millió forintra. A két férfi a bíróság előtt beismerte: megvesztegették őket.”

Forrás: HírExtra/index.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását