2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az MSZP felelősségre vonná a kormányt

Az MSZP parlamenti bizottságot állítana, amely a járvány alatt hozott kormányzati döntéseket vizsgálná - írja a HírExtrához eljuttatott közelményben a párt.
2020. július 13. hétfő 14:01 - HírExtra

Az MSZP közleménye

"Hétről hétre egyre több hír jelenik meg a médiában az egészségügy területén a járvány ideje alatt hozott hibás döntésekről. Az alapellátás részleges leállítása, a kórházi ágyak felszabadítása, a kórházak gócponttá válása és az eszközbeszerzések egyaránt súlyos kérdéseket vetnek fel.

A kormány azonban hallgat, pedig itt lenne az ideje annak, hogy bizonyítékokkal alátámasztva tételesen cáfolja az egyes híreket vagy a hibákat beismerve vállalja a következményeket.

Az MSZP már kezdeményezte, hogy egy parlamenti bizottság vizsgálja a járvány kezelésével kapcsolatos kormányzati döntéseket annak érdekében, hogy a tanulságokat levonva az ország felkészültebb legyen. A helyzet pontos értékelése azonban sürgető, hiszen már Kásler miniszter is arról beszél, hogy a koronavírus-járvány második hullámának a határára érkeztünk.

Az MSZP úgy gondolja, hogy a vizsgálóbizottság munkája hozzájárulhat a jövőbeli kihívások sikeresebb kezeléséhez, amivel több emberi életet lehetne megmenteni. Ennek a célnak az elérésére a Fidesz nem mondhat nemet, ezért elvárjuk a kormánypárti 132 bátor ember támogatását a testület felállításához."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását