Az MSZP felelősségre vonná a kormányt

Az MSZP parlamenti bizottságot állítana, amely a járvány alatt hozott kormányzati döntéseket vizsgálná - írja a HírExtrához eljuttatott közelményben a párt.

Az MSZP közleménye

"Hétről hétre egyre több hír jelenik meg a médiában az egészségügy területén a járvány ideje alatt hozott hibás döntésekről. Az alapellátás részleges leállítása, a kórházi ágyak felszabadítása, a kórházak gócponttá válása és az eszközbeszerzések egyaránt súlyos kérdéseket vetnek fel.

A kormány azonban hallgat, pedig itt lenne az ideje annak, hogy bizonyítékokkal alátámasztva tételesen cáfolja az egyes híreket vagy a hibákat beismerve vállalja a következményeket.

Az MSZP már kezdeményezte, hogy egy parlamenti bizottság vizsgálja a járvány kezelésével kapcsolatos kormányzati döntéseket annak érdekében, hogy a tanulságokat levonva az ország felkészültebb legyen. A helyzet pontos értékelése azonban sürgető, hiszen már Kásler miniszter is arról beszél, hogy a koronavírus-járvány második hullámának a határára érkeztünk.

Az MSZP úgy gondolja, hogy a vizsgálóbizottság munkája hozzájárulhat a jövőbeli kihívások sikeresebb kezeléséhez, amivel több emberi életet lehetne megmenteni. Ennek a célnak az elérésére a Fidesz nem mondhat nemet, ezért elvárjuk a kormánypárti 132 bátor ember támogatását a testület felállításához."