2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ezeket vedd fel egy állásinterjúra!

Tagadjuk vagy sem, de az első benyomás igenis egy létező dolog. Az állásinterjún ráadásul egy igazán kiélezett helyzetben találod magad. A rólad alkotott első benyomást nem sok lehetőséged van alakítani. Pontosan emiatt jó, ha tisztában vagy azzal, hogy milyen ruhát vegyél fel egy állásinterjúra.
2020. június 22. hétfő 17:54 - HírExtra

 

                                                                                                                   Fotó: ecipo.hu

Dress code az állásinterjún

Egy állásinterjúhoz általában mindig elegáns öltözet dukál, de azért pozíciótól függően van benne némi mozgástér. Már az elején jó tisztában lenned azzal, hogy milyen a céges kultúra, van-e a munkavégzéshez elvárt dress code.

Egy magasan kvalifikált pozícióhoz mindenképpen az elegáns, üzleti öltözék illik. Az ilyen típusú állásinterjúkon van a legkisebb mozgástered, ami az outfited illeti. Nőknél jellemzően a térdig érő szoknya, blúz és blézer az elvárt viselet. Férfiaknál pedig az öltönynadrág, hosszú ujjú ing, zakó hármas a kötelező és általában nyakkendő viselése is ajánlott.
 

                                                                                                              Fotó: ecipo.hu

Egy kreatív pozícióra jelentkezőknek már több mozgástere van az outfitet illetően. Itt a kreativitásodnak már az öltözékedben is jelét adhatod. Persze nem kell túlzásokba esni, de itt-ott belevihetsz picit az egyéniségedből.

A kevésbé kvalifikált pozícióhoz már nincsenek olyan szigorú elvárások a dress code-ot illetően. De azért ezeknél a pozícióknál is érdemes kicsit kitenni magadért és csinosabban felöltözni.

A szabály viszonylag egyszerű, minél magasabb pozícióba jelentkezel, annál inkább elvárt az elegáns öltözet és annál kevésbé van lehetőséged eltérni az elvárt dress code-tól.

A cipőről ne feledkezz meg!

Szokták mondani: a szem a lélek tükre, egy dress code esetén a cipő tölti be ezt a szerepet. Ennek ellenére hajlamosak vagyunk róla megfeledkezni. A legfontosabb szabály, hogy a cipőd mindig legyen tiszta! A koszos cipő hanyagságról árulkodik. Hiába vagy egyébként a pozícióhoz tökéletesen felöltözve, a koszos cipő teljesen elrontja az összképet.

Egy komoly pozícióhoz egy elegáns öltözet illik és hozzá egy elegáns cipő. Nőknél a nyitott cipő és a szandál nem ideális választás. A dress code-nak inkább a zárt cipő felel meg, a Tamaris elegáns cipői például tökéletes választások egy ilyen alkalomra.

    

                                                                                                                   Fotó: ecipo.hu

Magassarkú vagy lapos talpú a jó választás? A magassarkú cipő alapvetően jó döntés, de azért nem kell túlzásba vinni és átesni a ló túloldalára. Egy közepes sarkú, zárt orrú elegáns cipő tökéletes választás nőknek. Viszont ha nagyon kényelmetlenül érzed magad a magassarkúban és nem is igazán tudsz benne menni, akkor ne erőltesd. Ilyen helyzetben válassz inkább egy elegáns lapos talpú vagy egy kisebb sarkú cipőt.

A férfiaknál is elegáns cipőt javasol a dress code az öltönynadrág mellé. Bármennyire is kényelmes egy sportcipő, erre az alkalomra inkább hagyd otthon. Egy szép fűzős bőrcipő illik leginkább egy állásinterjúhoz.
 

                                                                                                                  Fotó: ecipo.hu


Mit ne vegyél fel?

A végére íme néhány ruhadarab, amit mindenképpen kerülj el egy állásinterjún:

- Nőknél nem szerencsés a térd fölé érő miniszoknya.

- Az extrém magas magassarkú cipő sem ajánlott.

- Az átlátszó felső is kerülendő és minden kihívó ruhadarab is tiltólistás.

- Ne vegyél fel olyan felsőt, ruhát, ahol a váll szabadon van.

- Férfiaknak még nagy melegben sem illik rövidnadrágban rövid ujjú ingben vagy éppen pólóban megjelenni.

- A papucsot felejtsd el, hiszen nem egy strandra mész.

És végül ne feledd: az ápoltság legalább annyira fontos, mint a tökéletes outfit! Nem csak az önéletrajzodnak kell kifogástalannak lennie, hanem a külső megjelenésednek is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását