2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az informatikai eszközök beszerzése bérleti megoldásokkal

A különféle szerverek, adattárolók és egyéb informatikai kellékek beszerzését nemcsak megvásárlással, hanem bérleti megállapodással is finanszírozhatjuk. Ezáltal nem kell lekötnünk a tőkénk egy jelentős részét.
2020. június 22. hétfő 08:30 - HírExtra

A cikkben a bérleti megállapodás előnyei mellett azt is megmutatjuk, hogy egész pontosan mekkora időtávban van lehetőség a szükséges informatikai rendszerek bérbevételére.

Amikor a szóban forgó eszközöket nem tudjuk vagy nem akarjuk megvásárolni

Egy üzleti vállalkozás vezetésének egyik kulcsfontosságú alapelve, hogy mindig álljon rendelkezésre elegendő mennyiségű szabadon felhasználható tőke. Ez a tényező adhat ugyanis mozgásteret egy-egy váratlan kiadás fedezéséhez vagy éppen egy gazdasági visszaeséshez.

Ennek megfelelően nem mindig jelent optimális döntést a nagyobb értékű informatikai eszközök megvásárlása. Annál is inkább, mivel a szerverek, adattárolók és egyéb kellékek beszerzése másként is megoldható.

Ezáltal egy költséges beruházás miatt nem feltétlenül kell veszélybe sodornunk a vállalkozásunk költségvetését.

A rövid és hosszú távú bérleti megoldásokban rejlő lehetőségek

Az eszközökbe való befektetés sokszor költséges dolog. Hogy a szabadon felhasználható tőkénk túlzottan nagy részét fektetjük szerverekbe, adattárolókba vagy egyéb informatikai eszközökbe, akkor egy-egy esetleges gazdasági visszaesés vagy bevételkiesés szélsőséges pénzügyi helyzetbe sodorhatja a cégünket.

Pontosan ezt a nemkívánatos helyzetet tudjuk elkerülni a szükséges eszközök tervezhető, fix havidíjas szolgáltatásként történő igénybevételével. Vagyis a saját eszközökbe való beruházás helyett a bérleti konstrukció is valós megoldást jelenthet.

Hogyha ilyen jellegű konstrukcióban gondolkodunk, akkor a Szerverház ideális partnernek bizonyulhat a számunkra. Merthogy az általuk biztosított eszközök és kellékek akár a legfeljebb tizenkét hónapra szóló rövid távú, vagy pedig a tartósbérleti formátumban egyaránt igénybe vehetők.

Így működik a tartós bérleti konstrukció

A tartós bérleti megoldás részletezésének külön bekezdést is szenteltünk, hogy ennek a formátumnak az előnyeire rá tudjunk világítani. Amennyiben a szerverek, adattárolók vagy az egyéb informatikai kellékek beszerzése ebben a konstrukcióban történik, akkor külső finanszírozó is jelen van a megállapodásban.

A Szerverház rendelkezik azokkal a másodpiaci ismeretekkel, amikre hagyatkozva a maradványértéknél magasabb értéket tudnak megállapítani. Ennél az összegnél a külsős finanszírozó minden bizonnyal magasabb díjat kalkulálna, már csak az üzletpolitikája miatt is.

Így viszont a minket terhelő havidíj lényegesen alacsonyabbnak bizonyulhat. Ezáltal a beszerzett informatikai kellékek használata kisebb anyagi terhet fog jelenteni havi szinten.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását