Az informatikai eszközök beszerzése bérleti megoldásokkal

A különféle szerverek, adattárolók és egyéb informatikai kellékek beszerzését nemcsak megvásárlással, hanem bérleti megállapodással is finanszírozhatjuk. Ezáltal nem kell lekötnünk a tőkénk egy jelentős részét.

A cikkben a bérleti megállapodás előnyei mellett azt is megmutatjuk, hogy egész pontosan mekkora időtávban van lehetőség a szükséges informatikai rendszerek bérbevételére.

Amikor a szóban forgó eszközöket nem tudjuk vagy nem akarjuk megvásárolni

Egy üzleti vállalkozás vezetésének egyik kulcsfontosságú alapelve, hogy mindig álljon rendelkezésre elegendő mennyiségű szabadon felhasználható tőke. Ez a tényező adhat ugyanis mozgásteret egy-egy váratlan kiadás fedezéséhez vagy éppen egy gazdasági visszaeséshez.

Ennek megfelelően nem mindig jelent optimális döntést a nagyobb értékű informatikai eszközök megvásárlása. Annál is inkább, mivel a szerverek, adattárolók és egyéb kellékek beszerzése másként is megoldható.

Ezáltal egy költséges beruházás miatt nem feltétlenül kell veszélybe sodornunk a vállalkozásunk költségvetését.

A rövid és hosszú távú bérleti megoldásokban rejlő lehetőségek

Az eszközökbe való befektetés sokszor költséges dolog. Hogy a szabadon felhasználható tőkénk túlzottan nagy részét fektetjük szerverekbe, adattárolókba vagy egyéb informatikai eszközökbe, akkor egy-egy esetleges gazdasági visszaesés vagy bevételkiesés szélsőséges pénzügyi helyzetbe sodorhatja a cégünket.

Pontosan ezt a nemkívánatos helyzetet tudjuk elkerülni a szükséges eszközök tervezhető, fix havidíjas szolgáltatásként történő igénybevételével. Vagyis a saját eszközökbe való beruházás helyett a bérleti konstrukció is valós megoldást jelenthet.

Hogyha ilyen jellegű konstrukcióban gondolkodunk, akkor a Szerverház ideális partnernek bizonyulhat a számunkra. Merthogy az általuk biztosított eszközök és kellékek akár a legfeljebb tizenkét hónapra szóló rövid távú, vagy pedig a tartósbérleti formátumban egyaránt igénybe vehetők.

Így működik a tartós bérleti konstrukció

A tartós bérleti megoldás részletezésének külön bekezdést is szenteltünk, hogy ennek a formátumnak az előnyeire rá tudjunk világítani. Amennyiben a szerverek, adattárolók vagy az egyéb informatikai kellékek beszerzése ebben a konstrukcióban történik, akkor külső finanszírozó is jelen van a megállapodásban.

A Szerverház rendelkezik azokkal a másodpiaci ismeretekkel, amikre hagyatkozva a maradványértéknél magasabb értéket tudnak megállapítani. Ennél az összegnél a külsős finanszírozó minden bizonnyal magasabb díjat kalkulálna, már csak az üzletpolitikája miatt is.

Így viszont a minket terhelő havidíj lényegesen alacsonyabbnak bizonyulhat. Ezáltal a beszerzett informatikai kellékek használata kisebb anyagi terhet fog jelenteni havi szinten.