2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A "home office"-t jogilag is tisztázni kell

A korona vírus járvány egyik hozománya, a távmunka vagy home office elterjedése. A munkáltató, a munkavállaló és a nemzetgazdaság számára is rengeteg előnnyel jár ez a foglalkoztatási forma, azonban ez a munkajogban eddig kevésbé szabályozott a hagyományos munkavégzéssel szemben.
2020. május 27. szerda 18:12 - HírExtra


Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) javaslatot tett a kormánynak, hogy egy részletesebb, a munkavállalók érdekeit jobban szem előtt tartó szabályozás készüljön el. Fontosnak tartjuk, hogy a távmunkában dolgozók privát szférája megmaradjon, és nagyobb védelmet élvezzen a mostani szabályozásnál. Jelenleg az egyik legnagyobb probléma a munkaidő és a családi élet közötti határ elmosódása.

"Praktikus okok miatt is érdemes elgondolkodni a korona vírus járvány alatt szerzett tapasztalatainkról. A munkavállaló például a saját infrastruktúráját használja munkavégzéshez. Ez komoly megtakarítás a cégének, hiszen nem kell fűtést, áramot, stb. biztosítania a munkavállalójának. Bár munkavédelmi előírások érvényesek az otthoni munkavégzés esetén, a munkáltatók nagy része nem tartja be ezeket, hiszen hatósági ellenőrzéstől nem kell tartania. A jelenleg érvényes törvényi előírásokban ezeket és más fehér foltot kell eltüntetni, hogy rendezett jogi viszonyok mellett, mindenki élvezni tudja az otthoni munkavégzés előnyeit" - írja az ÉSZT.

Forrás: ÉSZT
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását