2024. március 19. - József, Bánk

5 lépés az otthoni munkavégzéshez

Manapság egyre többen dolgoznak otthonról. A home office kifejezés tehát egyre több ember számára ismerős. Azonban a home offic-nak is vannak szabályai. Ha ezeket nem tartjuk be, akkor a teljesítményünkben csökkenést fogunk tapasztalni.
2020. május 23. szombat 09:21 - HírExtra

Nem csak az otthon dolgozó személynek kell szigorúnak lenni önmagához, hanem a családtagoknak is meg kell érteniük, hogy a home office-ban dolgozó szülőnek, az otthona a munkahelye, tehát semmiképpen sem lehet őt mindig és mindennel zavarni. A munkateljesítmény növelés érdekében pedig ezen kívül, még szükség van néhány lépésre, hiszen ennek hiányában nem lesz produktív az illető. 

Kellemes munkakörnyezet kialakítása

Aki otthon, otthonról dolgozik, először is jelöljön ki egy szobát, egy sarkot, ahol dolgozni fog. Szükség van a megfelelő munkakörnyezet kialakítására, hiszen el kell vonulni, a lakás egy olyan részében kell leülni és dolgozni, ahol nincsenek zavaró tényezők. A munkavállaló figyelmét ne vonja el semmi és őt se zavarják mindig, minden aprósággal. 

A megfelelő munkakörnyezethez szükség lesz egy kényelmes asztalra és székre. Fontos, hogy a szoba berendezései, a bútorok kényelmesek legyenek, hiszen a széken több órát kell ülni, az asztalnál is ugyanennyit görnyedni. Természetesen, az a legjobb, ha görnyedésről szó sincs. 

A dekorációk beszerzése

Az otthoni munkakörnyezet is legyen kellemes, öröm legyen ott tölteni a nap nagy részét. Ezért az sem mindegy, hogy van az otthoni irodában dekoráció és milyenek ezek a kiegészítők. Egy falra helyezett festmény, egy dekoratív asztali lámpa, egy szobanövény, mind-mind pozitív hangulatot teremt, amire szükségünk is van, hiszen az otthoni munkavégzést meg kell szokni, rá kell arra hangolódni. 

A nagyobb irodai berendezések megvásárlása

Az otthoni munkavégzéshez szükség lesz egy személyi számítógépre, vagy laptopra, internetkapcsolatra és sok esetben a nyomtatót sem hagyhatjuk ki a felsorolásból, hiszen egyes munkaanyagok nyomtatására is szükség lehet. A nyomtatóba festékpatron is szükséges. Mivel irodai munkához vásároltunk nyomtatót, így már első alkalommal érdemes fekete és színes patront venni, hiszen bármikor szükségünk lehet arra. A Canon 540 541 xl multipack patron remek választás, ha fekete és színes patront is szeretnénk beszerezni. 

A kisebb irodai eszközök beszerzése

Más irodai eszközökre is szükség lehet, például nyomtató papírra, tollakra, ceruzákra, hibajavítóra, gemkapocsra. Hogy ne legyen összevisszaság az irodában – hiszen ez is rontja a teljesítményt – mindenképpen szükség lesz még egy polcra, vagy szekrényre, hogy itt tároljuk iratrendezőkben a szükséges munkahelyi iratokat és persze a kisebb irodai eszközöknek is vásárolhatunk tárolókat, dobozokat, rekeszeket, hogy mindennek meglegyen a helye. 

A sporteszközök megrendelése

Ma már nem meglepő, ha az irodában is sporteszközöket látunk. Az ülő életmód nagyon káros lehet, amennyiben nem állunk fel és mozgunk bizonyos időközönként. Szerezzünk be egy szobabiciklit, egy evezőpadot, vagy egy futópadot, és óránként, félóránként mozgassuk meg a végtagjainkat. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását