2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ingyenes online munkaadói platform

A COVID-19 járvány miatt jelentősen emelkedik a munkanélküliség világszerte, ezért több iparág néhány vezető vállalata összefogott, hogy elindítsa a People + Work Connect nevű munkáltatói kezdeményezést. A platform összeköti a dolgozóit elbocsátó vagy kényszerszabadságra küldő vállalatokat azokkal a cégekkel, ahol sürgősen munkaerőre van szükségük. A munkaadók ingyenesen csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.
2020. április 30. csütörtök 10:33 - HírExtra

A People + Work Connect ingyenes online munkaadói felületen a vállalatok gyorsan azonosíthatják és betölthetik az üres állásokat. A kezdeményezés kiiktatja a folyamatból munkaerőfelvétel folyamatát elnyújtó pontokat. 

Hogyan működik? 

A People + Work Connect alapja az Accenture által fejlesztett analitika-vezérelt platform, amely különféle kategóriák (pl. hely és tapasztalat) szerint rendezi össze a nem titkos, összesített munkaerő-adatokat. A nyitott pozíciókat kínáló szervezetek számára megjeleníti az állások betöltésére alkalmas, elérhető munkaerőt, így a szabad dolgozókkal rendelkező cégek segíteni tudnak munkavállalóiknak új állást találni. 

A People + Work Connect platformját az Accenture, a Lincoln Financial Group, a ServiceNow és a Verizon HR-vezetőinek ötlete alapján az Accenture alkotta meg. Az ötlettől az indulásig mindössze 14 munkanap telt el, és gyors ütemben bővül a kezdeményezéshez csatlakozó vállalatok köre. 

A résztvevők közé tartoznak: ADM, Baxter, Blue Apron, Cargill, Frito-Lay, Lincoln Financial Group, Marriott, Mondelēz International, Nordstrom, ServiceNow, Walmart és Zenefits. A jövő héten további 250 vállalat csatlakozása várható, és hamarosan állami szektorbeli állásokkal is bővítenek. 
 
A People + Work a következő szervezetek felbecsülhetetlen támogatásának és foglalkoztatottság fenntartása iránti elkötelezettségének köszönhetően tudta ilyen gyors ütemben bővíteni a résztvevők körét: Business Roundtable, Center for Advanced Human Resource Studies (ILR School, Cornell University), Center for Executive Succession (Darla Moore School of Business), Gallup, CHRO Roundtable, HR Policy Association, Institute for Corporate Productivity, National Academy of Human Resources, Society for Human Resource Management, World50.

Ki csatlakozhat? 

A People + Work Connect kezdeményezéshez olyan vállalatok csatlakozhatnak, ahol száz körüli betöltendő állás vagy ugyanekkora létszámú szabad munkaerő áll rendelkezésre. A program globális és minden iparág számára nyitott, de egyelőre magánszemélyeknek és munkaerőközvetítő ügynökségeknek nem elérhető. Célja, hogy nagyobb dolgozói csoportok áthelyezését segítse két munkaadó között. A platformon a cégek gyorsan megoszthatják elbocsátott vagy kényszerszabadságra küldött dolgozóik tapasztalatait és ismereteit, és ingyen felvehetik a kapcsolatot az épp munkaerőt kereső cégekkel. Minden iparágra kiterjed, így lehetővé teszi, hogy egy adott iparágban hasonló tudást szerzett szakemberek egy másik iparágban találjanak épp felszabaduló állást. Ezzel végső soron lerövidül a munkanélküliség nehéz és gyakran hosszadalmas folyamata.

„Azzal, hogy valós időben láthatóvá válik, mely cégek és hol keresnek munkaerőt a People + Work Connect kezdeményezés enyhíti a vírus gazdasági és társadalmi következményeit, és segít javítani emberek százezreinek élethelyzetét” – nyilatkozta Ellyn Shook, az Accenture vezetői kultúráért és emberi erőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettese. 

Forrás: Accenture
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását