2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hol vegyünk lakást Magyarországon?

Költözésnél, de vásárlásnál is egyre több ember gondolatában megjelenik a lakópark lehetősége. Az új építésű lakásoknál mindenképpen végig kell gondolni ezt a megoldást, mivel megnyitja a lehetőséget egy újfajta élet ajtaja előtt.
2020. április 7. kedd 10:51 - HírExtra

Az ilyen épületek nagyszerű lehetőségeket nyújtanak a családok számára is, mivel az idegenektől mindig védve vannak. Ezt úgy oldják meg, hogy az épületek és a hozzátartozó kertek köré kerítést húznak, és csak azok léphetnek be rajta, akiknek megvan a belépéshez szükséges kód, vagy valamelyik szomszéd beengedi.

Az egykori zárt közösségek egyenesen Amerikából jutottak el az európai kontinensre, ahol először Spanyolországban, majd Portugáliában lett felkapott. Ezekben a tengerparti országokban akkor még nyaralóközösségeknek szánták ezeket a lakásokat, és napjainkban is sokan második otthonunknak tartják. Pár évvel később Magyarországra is megérkezett ez a divathullám, és napjainkban egyre felkapottabb. Különlegessége, hogy minden ház és lakás kívülről ugyanúgy néz ki, sőt sokszor a belsőépítészeti megoldások is megegyeznek. 

Magyar lakóparkok előnyei

Magyarországon két fajtáját ismerhetjük a lakóparkoknak. Az egyik a rendszerváltás után jött divatba, és olyan lakásokat jelent, amik több szolgáltatást nyújtanak, mint a megszokott panelok. Ezután építették fel azokat a zsúfoltabb ingatlanokat, amik az alacsony árfekvésük miatt a gazdaságilag nehéz helyzetben levőknek is vásárlási lehetőséget jelent. Egy jó lakóparkban nemcsak rendes szomszédok, hanem közösségi szolgáltatások is találhatók, amik kellemessé és kényelmesebbé varázsolják az ott lakók életét.

A lakóparkokról általánosságban elmondható, hogy hatalmas zöld területtel rendelkeznek. A kertek osztozkodnak játszótérrel, és sokszor sportpályával is, ahol teniszezni, kosárlabdázni, esetenként focizni is lehet. Az úszómedence szintén a közé a szolgáltatás közé tartozik, amit nyáron minden szomszéd használhat. Ehhez jönnek hozzá a parkolók, ahova személyre szólóan tudja mindenki letenni az autóját. Ha valaki egy kellemes parki sétára vágyik, akkor bármikor lemehet a háza elé.

A biztonság fontossága mindenekelőtt 

A lakóparkok felettébb biztonságosak, még a kisebb gyerekekkel érkezőknek is. A parkok és játszóterek nem lesznek soha zsúfoltak, ugyanis csak az ott lakók élvezhetik a szolgáltatásokat is. Vannak helyek, ahol nyaranként úszómester figyeli a biztonságot, emellett a környezetet is meg kell említeni, hiszen a zöldterületek az év minden szakaszában gondoskodást kapnak, így nem kell a túl nagyra nőtt fűtől, vagy gyomoktól tartani.

LIVING lakóparkjai olyan megoldásokat nyújtanak az épületek felhúzásánál, ami kényelmesebbé teszi mindenkinek az életét. A falak úgy vannak szigetelve, hogy a lakók zavartalanul, nyugodtan tudjanak egymással kommunikálni, és a felettük lakó lépéseit se hallják. Általánosságban elmondható, hogy a vélemények nem térnek el egymástól, mindenki szereti ezeket az újfajta okos eszközökkel ellátott közösségi lakóparkokat. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását