2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Zuhanykabin vásárlási tippek

Amikor úgy döntünk, hogy eljött az ideje a fürdőszoba felújításának, általában körülnézünk a piacon is, hogy mégis milyen típusú zuhanykabinok közül választhatunk. Az első sokk általában akkor ér, mikor szembesülünk vele, hogy nem is olyan egyszerű a választás, hiszen rengeteg fajta és minőségű zuhanykabin található akár egyetlen webáruház kínálatában is. De akkor mégis mi alapján tudjuk eldönteni, hogy melyik lesz a számunkra legmegfelelőbb darab?
2020. február 17. hétfő 17:28 - HírExtra

Választás a rendelkezésre álló hely szerint 

Az első és talán legfontosabb szempont, amit figyelembe kell vennünk, az a fürdőszobánk mérete. Hiszen hiába nézünk ki egy szuper tágas zuhanykabint, ha csak egy panel fürdőjének pici helye áll rendelkezésünkre. 

Ha nagyon apró a hely, akkor javasolt kerülni a nyíló ajtós zuhanykabinokat, helyette a toló- vagy harmonika ajtós típusok a megfelelőek. Továbbá ilyen esetben a manapság igen nagy népszerűségnek örvendő walk-in besétálós zuhanykabin is megoldás lehet, hiszen ezeknél a szerkezet statikus panelekből áll, és a görgők vagy toló sínek meghibásodási lehetősége is igen alacsony. 

Amennyiben nagyobb hely áll a rendelkezésünkre, gyakorlatilag bármilyen méretű zuhanykabin mellett letehetjük a voksunkat. Választhatunk széles bejáratú, íves zuhanykabint, de a szögletes zuhanyfülkék is jól mutatnak egy méretesebb fürdőben.

 Az ár, mint döntő tényező

 Persze sok múlik azon is, hogy mekkora az az összeg, amit a zuhanykabin vásárlására tudunk fordítani. Ugyanakkor érdemes azon elgondolkodni vásárlás előtt, hogyha nagyon olcsón sikerül hozzájutni egy új zuhanykabinhoz, annak vajon mi az oka. 

Többnyire sajnos beigazolódik a mondás, miszerint „olcsó húsnak híg a leve”, ami egy ilyen kabin esetében leginkább a minőségben mutatkozik meg. Jellemzően az olcsóbb ár silányabb minőséget takar, ami bár elsőre nem tűnik olyan nagy problémának, néhány év múlva biztosan kiütközik az alacsony színvonal miatti összes hátrány. 

Viszont vannak olyan esetek, amikor még csak nem is az alacsonyabb minőségből fakad a probléma. Például az íves kialakítású zuhanykabinok bár jó minőségben készülnek, az alkatrészei erősebben kopnak, és a méretük miatt a cseréjük sem egyszerűen kivitelezhető.

 Ezzel szemben a magasabb árkategóriát képviselő nyílóajtós zuhanykabinok nem csupán elegánsabb és modernebb külsővel rendelkeznek, hanem a működésük is jóval problémamentesebb, ezáltal hosszabb távon költséghatékonyabb megoldást jelentenek.

 A zuhanykabin választása semmi esetre sem egyszerű feladat, ezért amikor választani kell, alaposan fontold meg, hogy melyek számodra azok a szempontok, melyeknek a kiválasztott fülkének mindenképp meg kell felelni. 

A Gemini-Duo webshopjában pontosan 261 fajta, válogatott minőségű zuhanykabinból lehet választani, ezért ha vásárlás előtt állsz, javasoljuk, hogy látogasd meg a weboldalukat!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását