2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Milyen beltéri ajtót válasszak?

Amikor lakásunkat alakítjuk, mindig az a végső célunk, hogy ne csak szép és kényelmes legyen majd, de otthonos is. A szebbnél szebb bútorokkal, kiegészítőkkel, amiket manapság be lehet már szerezni, ez könnyen, és akár viszonylag olcsón is megoldható.
2020. február 7. péntek 18:03 - HírExtra

 Sokan elfeledkeznek arról, hogy a beltéri ajtóknak sem annyi lehet csak a funkciója, hogy kinyitjuk, majd becsukjuk őket, nagyon is sokat számíthatnak otthonunk esztétikai állapotát illetően. Egy jól megválasztott ajtó könnyen feldobhatja az egyszerűbben berendezett szobákat is, arról nem is beszélve, hogy több olyan funkciója is lehet egy jó minőségű ajtónak, amik nagyon is hasznosak lehetnek a tulajdonosai számára.

Milyen szempontok alapján érdemes beltéri ajtót választani? Mindenképp törekedni kell az ajtók és a helyiségek harmóniájára, ami a színeket illeti. A sötétebb színeket kedvelőknek számítani kell arra, hogy egyrészt jobban meglátszik majd rajtuk minden folt, így többször kell majd takarítani azokat, másrészt optikailag „összenyomhatják” a helyiségek méretét. Számításba kell venni azt is, hogy teli ajtókat szeretnénk-e, vagy olyanokat, amik beengednek egy kis fényt. 

Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy egy ajtónak igen is van helyigénye, és nem mindegy, hogy a kinyitásukkal mennyire szűkítünk le még jobban egy alapból is kisméretű szobát. Ilyenkor is van azonban megoldás, hiszen a toló-, és harmonika ajtókkal sok szabad teret lehet nyerni. Lényeges tényező még a beltéri ajtók esetében természetesen az ár is. Érdemes több helyen is szétnézni, hiszen több ajtó vásárlásakor már pár ezer forint is sokat nyomhat a latba. Nem szabad azonban a minőség elé helyezni az árat! Mindig az a legfontosabb, hogy az alapfunkcióit jól lássák el a beltéri ajtóink, melyek a következők szoktak lenni: megfelelő térelválasztás, valamint a hang-, és hőszigetelés. 

Ha még ezután is bizonytalan abban, hogy milyen szempontokat érdemes végiggondolni beltéri ajtó választás előtt, akkor vannak olyan weboldalak (mint például a szalafa.hu), amelyek sokat tudnak segíteni ezen a téren. A linkelt oldalon a hasznos tanácsok mellett még megtalálhatja beltéri ajtó kínálatukat is. Náluk nem csak a szabvány ajtók közül lehet majd válogatni, hiszen egyedi méretű ajtók legyártást is elvállalják. Kínálatukban megtalálhatók az egyszerűbb, minimál stílusú ajtók, és a modernebb darabok, valamint az üvegajtók, és a toló-, harmonika ajtók is, így egészen biztosan mindenki megtalálja azt, amit otthona számára álmodott meg. 

Bizonytalanság vagy kérdések esetében érdemes felkeresni a szaküzlet munkatársait, akik elérhetőségét szintén megtalálhatja az oldalon. Az ország több pontján elérhetők már a bemutatótermeik, így nem csak telefonon, vagy e-mailben teheti fel kérdéseit, de akár személyesen is a segítségére lehetnek a kollégáik. Az egyik leglényegesebb szempont kétség kívül a mottójuk is lett egyben: „Az ajtónak mindig csukódnia kell!”.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását