2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
Öt havi csúcsra emelkedett januárban az euróövezet gazdasági hangulatindexe, és hét havi csúcsra az Európai Unióban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának (DG EcFin) csütörtökön publikált jelentése szerint.
2020. január 30. csütörtök 12:15 - HírExtra

    Az EcFin közleménye szerint az euróövezet tagállamainak gazdasági hangulatindexe (ESI) januárban 102,8 pontra, öt havi csúcsra emelkedett a decemberi 101,3 pontról. A piac kisebb javulást, 101,8 pontot várt januárra.

    A mutató elemei közül a feldolgozóiparban emelkedett a legnagyobb mértékben a hangulatindex, a várt mínusz 8,7 helyett mínusz 7,3 pontra a decemberi mínusz 9,3 pontról.

    A fogyasztói hangulat mínusz 8,1 ponton nem változott, a kiskereskedelmi hangulat 0,7 pontról mínusz 0,1 pontra romlott, az építőipari hangulat 5,7 pontról 6,9 pontra emelkedett. A szolgáltatóipari mutató 11,3 pontról 11,0 pontra csökkent a várt 11,2 pont helyett.

    Az Európai Unió 28 tagállamában 101,3 pontra, a tavaly júliusi 101,7 pont óta a legmagasabbra emelkedett januárban a gazdasági hangulatindex (ESI) a decemberi 99,4 pontról.

    A feldolgozóipari hangulatindex mínusz 10,5 pontról mínusz 8,7 pontra javult, a szolgáltatóipari 5,5 pontról 7,6 pontra emelkedett. A fogyasztói hangulat nem változott, mínusz 7,0 ponton stagnált, a kiskereskedelmi mutató mínusz 1,8 pontról mínusz 3,6 pontra romlott, az építőipari hangulatindex javult, 5,5 pontra emelkedett 3,9 pontról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását