2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Cégmódosítás székhelyszolgáltatással

A székhelyszolgáltatás egy nagyon hasznos szolgáltatás, hiszen ezzel sok vállalkozó és cégtulajdonos életét könnyítik meg. De nézzük is meg, mit is jelent ez a szó és mi is van mögötte?
2020. január 24. péntek 18:01 - HírExtra

 

Aki arra adja a fejét, hogy vállalkozó lesz, vagy céget alapít, sok esetben találja magát szembe jogi kérdésekkel, amelyek megválaszolásában az ilyen székhelyszolgáltatók is segíthetnek. Az első feladatok között szerepel, hogy az induló vállalkozó megadjon egy székhelyet, egy címet, ahová többek között a hivatalos levelei érkezhetnek, ahol az adóhatóság elérheti. 

székhelyszolgáltatás biztosítani tud olyan címet, amely aztán az induló vállalkozás székhelycíme lesz. A székhelyszolgáltató feladata nem csak ennyiben merül ki, hiszen olyan feladatokat is elvégeznek a vállalkozó, a cég tulajdonosa helyett, amelyet ő nem tud, vagy nem akar magára vállalni. 

A Logosz Cégcsoport, mint székhelyszolgáltató és cégmódosítást végző

A Logosz Cégcsoport 2005-ben kezdte meg a működését. Azonban nem csupán székhelyszolgáltatóként működik, hanem segítséget nyújtanak cégalapításban, cégmódosításban, cég adás-vételben és bélyegzőkészítésben. Budapesten és vidéken, Magyarországon 19 irodában működnek. 

A cégmódosítás kritériumai

Előfordul, hogy módosításokat szeretnénk eszközölni a cégünkkel kapcsolatban. Cégmódosításról beszélünk akkor is, ha csupán a cég nevét szeretnénk megváltoztatni. Ahhoz, hogy a cégnév megváltozzon, az új cégnévben minimum 3 betűkarakter eltérésnek kell lennie az eredeticégnévhez, illetve a többi már bejegyzett cégnévhez képest. 

A létesítő okirat módosítását a cégbíróság felé kell benyújtani. Abban az esetben is erre a lépésre van szükség, ha ezen kívül a cégjegyzék minden további adata változatlan marad. 

Amennyiben az adott cég tagjainak személyes adataiban történik változás, már akkor is cégmódosításról beszélünk. Szintén a cégbíróságnál kell bejelenteni, ha a vállalkozás alapító okiratában szereplő képviselő, vagy kültag, illetve beltag személyes adataiban következik be változás. Ez lehet akár lakcím, akár névváltozás. A cégtörvény 30 nap haladékot ad bármi olyan adat megváltoztatásának a bejelentésére, amely a cégjegyzékben szerepel. Ez lehet a cég, e-mail címének megváltozása, vagy új címek létrejötte, de akár a cégjegyzékben szereplő személy megváltozását. 

A társasági szerződés módosítása is a cégmódosítás körébe tartozik. Ide a következő módosítások, változások tartoznak: székhely, telephely, fióktelep módosítás, tevékenységi kör bővítés, módosítás, illetve vezető tisztségviselőket érintő változások. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását