2020. október 22. - Előd

Elindult az e-cégbejegyzés

Csak traktorral lehetett venni az akadályokat az elektronikus cégeljárás bevezetésének első napján, legalábbis a megkérdezett ügyvédek és szakértők panaszai alapján ez a következtetés vonható le - írja a Népszabadság az e-cégbejegyzés első napjáról; a Nap
2008. július 2. szerda 08:25 - Hírextra
Vannak még problémák az adatfeldolgozás terén, és a jogi képviselők kiértesítése sem ment zökkenőmentesen, de összességében átment a vizsgán a cégbíróságok új elektronikus rendszere - mondta a Népszabadságnak Kenesei Judit. A Fővárosi Cégbíróság vezetője szerint az elmúlt hetek rohamához képest viszonylag csendes napot zártak, s részben ennek is köszönhetően jó ütemben haladtak az anyagok feldolgozásával. Egyszerűsített cégbejegyzést az induló napon tizenöt esetben kértek, s ezekkel mind sikerült a törvényileg előírt egy órán belül végezni - tette hozzá Kenesei Judit.

A Napi Gazdaságnak nyilatkozók úgy vélekedtek, a valódi gondokat nem is a technika, hanem a hétköznapi élet produkálja majd. A rendszer ugyanis totálisan átalakítja az ügyvédek feladatait, ami elvileg át kell, hogy rendezze a díjszabást is. A lapnak szintén Kenesei Judit nyilatkozott, aki szerint a leggyakoribb hiba a kézbesítések és az előszerkesztés körül fordult elő. A lapnak Kovács Péter ügyvéd azt mondta: az bizonyos, hogy a tarifák emelkedni fognak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását